Črna redkev v narezku
Print Friendly, PDF & Email

Črna redkev v narezku nas nasiti, poveča odpornost pri prehladnih obolenjih in nam zmanjšuje maščobe. Črna redkev prihaja iz Azije, kakor tudi vse ostale vrste redkev, ki imajo enake zdravilne učinke, ne glede na barvo olupka. Vonj in okus nam dajejo eterična olja z žveplom in gorčico, vitamini B1, B2, B3, B5, B6 in vitamin C, minerali kalcij, fosfor, železo in natrij pa nam povečajo odpornost pred okužbami. Če jo kupujemo v trgovini, bodimo pozorni, da je olupek svež in, da ni naguban, saj se po določenem času črna redkev izsuši in počasi izgubi vse svoje pozitivne lastnosti.

Pripomočki za pripravo črne redkve v narezku:

  • kuhinjski rezalnik
  • deska za rezanje
  • nož
  • krožnik

Sestavine za pripravo črne redkve v narezku

Za dve osebi:

  • 1 črna redkev
  • 1 rdeč korenček
  • 1 paradižnik
  • 6 češnjevih rumenih paradižnikov za dekoracijo
  • 8 rezin kraške slanine
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Postopek za pripravo črne redkve v narezku:

Redkev operemo in jo olupimo, korenček operemo in ga ostrgamo. Na kuhinjskem rezalniku na tanko narežemo črno redkev in korenček in ju naložimo na krožnik.

Črno redkev posolimo, saj je na tanko narezana in posoljena črna redkev je manj pekoča.

Dodamo še narezan paradižnik in rumen češnjev paradižnik (lahko tudi rdečega).

 

Da pa narezek ne deluje dolgočasno, ga popestrimo z rezinami kraške slanine, po želji še popopramo.

To je moški narezek, ki se ga ne branijo niti ženske. Lučka Glaser

Poglejte še recept iz črne redkve: Črna redkev s fižolom

In recepti domačih kruhov, ki se podajo k črni redkvi:

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor