Camembert v skorjici
Print Friendly, PDF & Email

Camembert v skorjici je krasen prigrizek, ki naredi velik vtis na naše goste ter super hitri recept. Ideja je prišla iz slike na internetu in sprehoda po trgovini. Potrebujemo le 3 sestavine, tisti bolj sladkosnedi pa 4. Pozor! Recept ni primeren za osebe na dietah, bo pa zadovoljil v povprečju štiri osebe.

camembert-v-skorjici_6

Pripomočki za Camembert v skorjici

  • skodelica in čopič
  • pečica, pekač (tisti, ki pride skupaj s pečico) in peki papir

camembert-v-skorjiciSestavine za Camembert v skorjici

Za 2-6 oseb

  • 1 zavitek svežega listnatega testa (250-275 g)
  • 1 sir Camembert (cca 200-250 g)
  • 1 jajce

Postopek priprave Camemberta v skorjici

Prvi korak je prižig pečice. Pečica se mora ogreti na 180 stopinj Celzija.

Nasvet avtorice
V primeru, da uporabljamo le ventilacijsko peč, jo segrejemo na 165 stopinj Celzija in za 5 minut skrajšajte čas peke.

Za drugi korak vzamemo pekač in nanj položimo list peki papirja. Nanj položimo zvitek listnatega testa, ki je lahko okrogel ali pravokoten. V primeru pravokotnega listnatega testa, ga po potrebi lahko malo obrežemo in ostanke uporabimo za dekoracijo. Camembert vzamemo iz svojega ovitka in ga položimo na sredino našega listnatega testa.

camembert-v-skorjici_1

Ideja
Sladkosnedi lahko po vrhu Camemberta polijejo žlico ali dve medu, saj le-ta vedno paše k sirom. Seveda ne bo spremenila okusa sira, a nakoncu, ko ostane le še skorjica za pojest, naredi med razliko.

Sedaj zavijemo listnato testo okrog Camemberta, zelo moramo biti previdni, da testa ne preluknjamo. Za zabavo ga lahko zavijemo v zvezdico. Camembert zavit v listnato testo obrnemo tako, da je stran kjer smo listnato testo zapirali  obrnjena navzdol. V skodelico ubijemo jajce in ga ražvrkljamo. S pomočjo čopiča premažemo naš zvitek Camemberta s razžvrkljanim jajcem.

camembert-v-skorjici_3

Pekač, s popolnoma premazanim Camembertu v listnatem testu, postavimo v predhodno ogreto pečico za 25 minut.

camembert-v-skorjici_4

Po 30 minutah je naš Camembert v skorjici pripravljen. Preložimo ga na servirni krožnik. Z ostrim nožem zarežemo v skorjico. Postrežemo takoj, ker sedaj je sir Camembert najbolj tekoč. Bolj kot je hladen pa ….

camembert-v-skorjici_5

Camembert v skorjici lahko postrežemo z na majhne koščke narezanim kruhom, crosstini, zelenjavo … na kratko vsem kar se da »točat«! S to količino Camemberta v skorjici lahko zadovoljimo dve do šest oseb. Dve osebi v primeru, da uporabimo camembert v skorjici kot predjed.  Do šest oseb pa ob dobremu klepetu in kozarcu vina.

camembert-v-skorjici_7

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor