Camembert v skorjici
Camembert v skorjici je krasen prigrizek, ki naredi velik vtis na naše goste ter super hitri recept. Ideja je prišla iz slike na internetu in sprehoda po trgovini. Potrebujemo le 3 sestavine, tisti bolj sladkosnedi pa 4. Pozor! Recept ni primeren za osebe na dietah, bo pa zadovoljil v povprečju štiri osebe.
Pripomočki za Camembert v skorjici
- skodelica in čopič
- pečica, pekač (tisti, ki pride skupaj s pečico) in peki papir
Sestavine za Camembert v skorjici
Za 2-6 oseb
- 1 zavitek svežega listnatega testa (250-275 g)
- 1 sir Camembert (cca 200-250 g)
- 1 jajce
Postopek priprave Camemberta v skorjici
Prvi korak je prižig pečice. Pečica se mora ogreti na 180 stopinj Celzija.
Za drugi korak vzamemo pekač in nanj položimo list peki papirja. Nanj položimo zvitek listnatega testa, ki je lahko okrogel ali pravokoten. V primeru pravokotnega listnatega testa, ga po potrebi lahko malo obrežemo in ostanke uporabimo za dekoracijo. Camembert vzamemo iz svojega ovitka in ga položimo na sredino našega listnatega testa.
Sedaj zavijemo listnato testo okrog Camemberta, zelo moramo biti previdni, da testa ne preluknjamo. Za zabavo ga lahko zavijemo v zvezdico. Camembert zavit v listnato testo obrnemo tako, da je stran kjer smo listnato testo zapirali obrnjena navzdol. V skodelico ubijemo jajce in ga ražvrkljamo. S pomočjo čopiča premažemo naš zvitek Camemberta s razžvrkljanim jajcem.
Pekač, s popolnoma premazanim Camembertu v listnatem testu, postavimo v predhodno ogreto pečico za 25 minut.
Po 30 minutah je naš Camembert v skorjici pripravljen. Preložimo ga na servirni krožnik. Z ostrim nožem zarežemo v skorjico. Postrežemo takoj, ker sedaj je sir Camembert najbolj tekoč. Bolj kot je hladen pa ….
Camembert v skorjici lahko postrežemo z na majhne koščke narezanim kruhom, crosstini, zelenjavo … na kratko vsem kar se da »točat«! S to količino Camemberta v skorjici lahko zadovoljimo dve do šest oseb. Dve osebi v primeru, da uporabimo camembert v skorjici kot predjed. Do šest oseb pa ob dobremu klepetu in kozarcu vina.
Dober tek!