Ameriški hot dog s karamelizirano čebulo
Print Friendly, PDF & Email

Hot dog verjetno ni kakšen presežek v kulinariki, zato pa ga lahko vi pripravite malo drugače. Ameriški hot dog s karamelizirano čebulo, zelenjavo in omako, ki je primeren za kosilo, večerjo ali prigrizek na zabavi.

Ameriški hot dog – pripomočki:

  • 2  manjši ponvi
  • deska za rezanje
  • kuhinjski žar
  • manjša posodica
  • žlička,nož

Ameriški hot dog – sestavine

Za 2 hot doga:

  • 2 hrenovki
  • 2 štručki za hot dog ali sendvič

Za karamelizirano čebulo:

  • 1 čebula
  • malo olja
  • ščepec soli
  • pol žličke sladkorja
  • pol žličke balzamičnega kisa za karameliziranje

In še:

  • zelenjava po izbiri (npr.: 2 paradižnika, 1 paprika, 2 lista zelja, 3 listi solate; oz. po okusu)
  • 3 žlice kečapa oz. po okusu
  • 1 žlica gorčice oz. po okusu
  • 2 žlici majoneze za omako oz. po okusu

Ameriški hot dog – priprava:

Na ne pretanke rezine narežemo čebulo in jo prepražimo na malo olja. Solimo, dodamo kis in sladkor ter pražimo, da se čebula čisto zmehča.

Zelenjavo narežemo na tanke rezine ali kocke.

Pripravimo tudi omako: v posodi po svojem okusu zmešamo kečap, majonezo in gorčico.

Sedaj imamo vse pripravljeno in lahko na malo olja popečemo hrenovke, ki jih pred tem nekajkrat zarežemo z nožem. Po želji jih lahko tudi skuhamo v vodi, vendar so pečene veliko bolj okusne.

Medtem, ko se pečejo hrenovke, na kuhinjskem žaru popečemo štručko, ki smo jo prerezali počez. Lahko jo popečemo tudi v ponvi, lahko pa jo nepopečeno, vendar nam žar da hrustljavost.

Sedaj je vse pripravljeno in hot dog lahko začnemo sestavljati. Najprej na eno stran štručke, ki smo jo popekli, namažemo omako, dodamo hrenovko in po vrhu zelenjavo in karamelizirano čebulo. Na koncu dodamo še malo omake ali samo kečap.

Nato samo še postrežemo in uživamo.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor