Slastni rjavčki (brownies)
Print Friendly, PDF & Email

Brownies (po slovensko rjavčki) so ameriška klasika med sladicami, ki se vedno bolj širi tudi po Evropi. Sladki in mehki notri ter hrustljavi zunaj. Izvedba recepta je zelo enostavna in rezultat je odličen.

Slastni rjavčki (brownies)

Pripomočki za pripravo rjavčkov:

  • skleda
  • kuhalnica
  • 2 kozici
  • tehtnica
  • pekač in peki papir

Sestavine za pripravo rjavčkov:

  • Slastni rjavčki (brownies)180 g masla
  • 300 g sladkorja
  • 90 g kakava v prahu
  • ščepec soli
  • 1 vaniljin sladkor
  • 2 jajci
  • 75 g moke
  • 60  lešnikov

Postopek za pripravo rjavčkov:

Najprej prižgemo pečico na 180 °C, da se segreje medtem, ko pripravimo ostale stvari.

Pekač 25cm X 21cm ali pa 25×25, namastimo ali pa oblečemo s peki papirjem. Na »bagnomarii« oz. vodni sopari stopimo maslo, kakav, sladkor (tudi vaniljinega), in ščepec soli.

Slastni rjavčki (brownies)

Pustimo 2-3 minute, da se rahlo ohladi.

Slastni rjavčki (brownies)

Dodamo jajca – eno po eno in močno premešamo.

Slastni rjavčki (brownies)

Nato dodamo še moko in par minut mešamo, da dobimo zmes brez grudic.

Slastni rjavčki (brownies)

Lešnike sesekljamo in jih nato primešamo zmesi za rjavčke (browniese).

Slastni rjavčki (brownies)

Zmes prelijemo v pečka in pečemo 25minut.

Slastni rjavčki (brownies)

Rjavčki (browniesi) so notri mehki in vlažni, zunaj imajo hrustljavo skorjico, postrežemo jih lahko s kozarcem mleka ali kave.

Slastni rjavčki (brownies)

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor