Zdrav beljakovinsko-vitaminski napitek
Print Friendly, PDF & Email

Zdrav beljakovinsko-vitaminski napitek se prileže po športni aktivnosti ali kar tako, ko potrebujemo več energije za zagon v nov dan. Njegova skrivnost se skriva v suhem pivskem kvasu, ki je bogat vir vitaminov skupine B, natrija, kalija, kalcija, magnezija in železa, poleg tega pa je dober vir kroma in selena. Vsebuje dobrih 40 odstotkov beljakovin in le malo maščob; olja in kalčkov žitaric, ki se uporabljajo pri varjenju piva. Z ozirom na to, da je prava zakladnica zdravja, se le potrudimo in se navadimo na njegov specifični okus. Telo nam bo hvaležno.

Zdrav beljakovinsko-vitaminski napitek – pripomočki:

  • ožemalnik citrusov

Zdrav beljakovinsko-vitaminski napitek – sestavine:

  • 1 dl jabolčnega soka
  • 2 žlički suhega pivskega kvasa
  • pol limone

Zdrav beljakovinsko-vitaminski napitek – postopek:

V kozarec damo 2 zvrhani žlički suhega pivskega kvasa.

Nato dodamo najprej le nekaj žlic jabolčnega soka in z žličko dobro premešamo in zdrobimo morebitne grudice. Če bi takoj dodali cel deciliter jabolčnega soka, bi namreč težje zmešali vsebino.

Ko se suhi pivski kvas lepo vmeša med tekočino, prilijemo še preostanek jabolčnega soka, tako da bo vse skupaj za približno en deci.

S pomočjo ožemalnika citrusov stisnemo sok polovice limone. Vitamin C, ki se skriva v limoni, deluje kot antioksidant. Poleg tega naše tole ni sposobno samo izdelovati vitamina C, zato ga moramo zagotoviti sami z ustrezno prehrano. Večje potrebe po njem imajo predvsem nosečnice in tisti, ki se intenzivno ukvarjajo s športom.

Sveže stisnjen limonin sok primešamo k jabolčnemu soku.

Pred zaužitjem napitek dobro premešamo, da se izognemo usedlinam na koncu in tako zaužijemo vso vsebino.Na zdravje!

Če imate radi zdrave in zanimive napitke, poskusite tudi naslednje:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor