Večerni napitek za vitalno telo
Print Friendly, PDF & Email

Večerni napitek za vitalno telo je naravni napitek iz 3 sestavin. Na telo delujejo tako, da se iz njega izločijo strupi, hkrati pa ga napolnijo z energijo in vitamini. Okus je poseben, a se ga hitro navadimo in vzamemo za svojega. Že samo ime pove, da ga pijemo zvečer, seveda pa si ga lahko privoščimo tudi kadarkoli čez dan.

Večerni napitek za vitalno telo – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • večji kozarec (vsaj 3 dl)
  • ribež (po želji)

Večerni napitek za vitalno telo – sestavine:

Sestavine so za 2 napitka.

  • 1 limona
  • 2 – 3 cm korenine ingverja
  • kos kumare (2 cm)
  • voda iz pipe

Večerni napitek za vitalno telo – postopek:

Kumaro operemo in narežemo na tanke kolobarje. Če imamo domačo kumaro, je ne lupimo. Za tisto iz trgovine pa se sami odločimo ali jo bomo zares na tanko olupili ali uporabili skupaj z olupkom.

Limono dobro operemo. Če nismo prepričani, ali je limona ekološko pridelana, jo namočimo v vodo s sodo bikarbono po postopku za hitro in učinkovito čiščenje sadja in zelenjave. Nato jo prerežemo približno na tretjini, iz srednjega dela limone narežemo nekaj zares tankih kolobarjev, iz stranskih delov limone pa bomo kasneje iztisnili še limonin sok.

Korenini ingverja z nožem na tanko postrgamo lupinico. Največ vitaminov se namreč skriva takoj pod lupino in škoda bi bilo, da bi prav to odrezali stran. Ingver narežemo na manjše koščke. Če želimo še večji učinek, pa ga lahko na drobno naribamo.

Na tanko narezane kolobarje kumare in limone stresemo v kozarec, prav tako na koščke narezan ingver. Nato iz ostankov limone stisnemo še svež limonin sok in z njim prelijemo sestavine v kozarcu. Kozarec naj bo velik vsaj 3 dl, lahko pa je tudi večji. Točna količina sestavin pri tem receptu ni tako pomembna in jo lahko prilagajamo svojemu okusu.

Nato do vrha nalijemo vodo in premešamo.

Nekaj časa pustimo, da se sestavine povežejo med seboj in dajo napitku poseben okus.

Čin čin!

Ljubitelji doma pripravljenih zdravih napitkov boste spodaj zagotovo našli še kakšen zanimiv napitek.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 3.8]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor