Najboljši tunin namaz
Na spletu se najde ogromno različnih receptov za tunin namaz, vendar le eden je najboljši. Je hitro in enostavno pripravljen – prav tako pa ga hitro zmanjka. 😉 Poskusite, ne bo vam žal!
Najboljši tunin namaz – pripomočki:
• manjša skleda
• stiskalec česna
• vilica
• mala posoda za kuhanje jajc
• nož
• rezalna deska
Najboljši tunin namaz – sestavine:
• večja konzerva tune ( lahko ena velika, ali pa dve mali)
• 2 žlici koruze
• žlica majoneze
• 1 večji strok česna
• poper
• jajce
Najboljši tunin namaz – postopek:
Jajce položimo v posodo z vodo in ga kuhamo približno 5-8 minut (mora biti trdo kuhano).
Medtem odpremo konzervo tune ter zlijemo iz nje vso olje. Vsebino konzerve stresemo v skledo ter z vilico dobro pregnetemo. Dodamo koruzo, stisnjen česen ter žlico majoneze in dobro premešamo.
Ko je jajce kuhano, ga ohladimo s hladno vodo ter ga olupimo. Na rezalni deski ga narežemo na majhne koščke (lahko ga tudi naribamo, da se ga v namazu sploh ne vidi) in ga dodamo v skledo s tuno. Po okusu popopramo ter še enkrat dobro premešamo.
Na debelo namažemo na popečene kruhke in postrežemo.
Želim vam dober tek!