Marmelada iz sliv in hrušk
Print Friendly, PDF & Email

Ali ste že kdaj poizkusili marmelado iz sliv in hrušk, z dodatkom kardamoma in cimeta, ki še izboljšata vonj in okus marmelade. Verjamem, da vas bo marmelada navdušila, saj je božanska. Za sladilo sem uporabila brezov sladkor, za zgostitev pa agar agar.

Kardamom je zelo pomembna in zdravilna začimba, ki doda jedem aromo. Cimet pa pri nas radi dodamo različnim sladkim jedem, ker ima zelo pomembno vlogo pri uravnavanju sladkorja.

Marmelado si lahko namažete zjutraj na domač pirin kruh, na palačinke ali vaflje.

MARMEALDA IZ SLIV IN HRUŠ

Pripomočki za marmelado iz sliv in hrušk

  • palični mešalnik
  • nož
  • 3 stekleni kozarčki po 300 ml

Sestavine za marmelado iz sliv in hrušk

Za cca. 900 ml marmelade:

  • cca. 1 kg sliv (tehtane s koščicami)
  • cca. 600 g hrušk
  • cca. 50 brezovega sladkorja
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1/2 žličke vanilije v prahu
  • 1 žlička kardamoma
  • 1 žlička agar agarja

Kako naredimo marmelado iz sliv in hrušk

Sadje naprej umijem, slive izkoščičim in prerežem na četrtine. Hruške prepolovim in jim odstranim pecelj, muho in pečke.

 

MARMELADA IZ SLIV IN HRUŠK

Vse sadje stresem v posodo za kuhanje, nato dodam sladkor ter začimbe.

MARMELADA IZ SLIV IN HRUŠK

Sadje kuham cca. 10 – 15 minut, da se zmehča, nato ga spasiram s paličnim mešalnikom.

Sadje kuham cca. 10 - 15 minut, da se zmehča.

Umijem in obrišem prazne kozarčke za marmelado. Pokrovčke obrišem z alkoholom. Kozarčke postavim v pečico, ki jo za 10 minut segrejem na 100 °C, da se sterilizirajo.

 

Spasirano marmeado postavim nazaj na štedilnik ter ji dodam agar agar. Marmelada naj vre 4 – 5  minut.

MARMELADA IZ SLIV IN HRUŠK

Kozarčke napolnim z marmelado ter jih dobro zaprem in postavim nekam na hladno.

MARMELADA IZ SLIV IN HRUŠK

Uživajte v odlični domači marmeladi!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor