Tortilja pica rol’ce
Print Friendly, PDF & Email

Tortilja pica rol’ce so okusni mini grižljaji, ki so lahko večerja ali pa vmesni prigrizek. Skupaj s solato tudi kosilo. Priprava je povsem enostavna, pa tudi hitra. Pri izbiri sestavin pa imate precej proste roke. Jaz sem uporabila kečap, začimbe, pica šunko in sir. Lahko bi namesto kečapa uporabili nacho sir. Ali kaj tretjega. Namesto šunke, koščke tunine, ali pa na tanko narezane rezine bučk, za brezmesno različico. Lahko dodate čilijevo omako  za pikantnost in še kakšna različica bi se našla, v vsakem primeru bodo tortilja rol’ce navdušile.

tortilja pica rol'ce

Pripomočki za tortilja pica rol’ce

  • pekač v velikosti pečice

Sestavine za tortilja pica rol’ce

Kot prigrizek za 4 – 5 oseb:

  • 5 tortilj (moje so koruzne)
  • 10 rezin poljubnega sira (150 – 200 g)
  • 10 rezin pica šunke ali plečke (160 – 170 g)
  • 5 žlic kečapa
  • timijan in origano po želji in okusu

Priprava tortilja pica rol’c

Pečico vklopimo na 170 °C (ventilacija).

Posamezno tortiljo najprej premažemo z žlico kečapa, po želji čez posujemo še ščepec origana in timijana. Na sredino najprej položimo, eno zraven druge, dve rezini pica šunke (ali še bolje, plečke) in čez še dve rezini sira. Jaz sem tokrat imela edamca. Obnese se tudi dimljen sir, ki doda svoje k okusu. Lahko uporabite tudi rezine mocarele, … In zvijemo, kot bi zvijali palačinko.

tortilja pica rol'ce

Vzamemo nož in tortiljo narežemo na rol’ce, primerne grižljaju ali dvema. V kolikor bi se vam razdirale, si pomagajte z zobotrebcem, s katerim boste zaprli rol’co, da bo obdržala obliko.

tortilja pica rol'ce

Tortilja pica rol’ce polagamo na pekač, obložen  s papirjem za peko. Lahko tudi vsako fiksirate zobotrebcem in jih na pekač postavite navpično.

tortilja pica rol'ce

Pečemo jih 10 – 15 minut v že ogreti pečici na 170 °C (ventilacija). Toliko, da se sir stopi in tortilje malo zapečejo. Z lopatko jih prestavimo na krožnik in postrežemo.

tortilja pica rol'ce

Jaz sem zraven ponudila še pikantno omako. Skupaj s solato pa bi bilo vse skupaj že samostojna jed ca 2- 3 osebe.

tortilja pica rol'ce

Naj teknejo!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor