Akacijeva omleta
Print Friendly, PDF & Email

Cvet akacije je v spomladanskem času najbolj dišeča rastlina, ki jo obožujejo čebele, tako da čebelarji v času cvetenja razvozijo svoje čebele po krajih, kjer cveti akacija. Med akacije je zelo priljubljen in zdrav, lahko pa čebele prehitimo in si sami pripravimo slastno omleto iz cvetov akacije. Akacija je razširjena po celi Sloveniji in njen čas je cvetenja razporejen čez celo pomlad in tako lahko kar dolgo uživamo v dišečih cvetovih akacije in si pripravimo poslastico s katero obogatimo vsakodnevni obrok.

Akacijeva omleta

Akacijeva omleta – pripomočki:

  • stepalo
  • skleda
  • ponev
  • lopatica za obračanje
  • merica za tekočino
  • žlica

Akacijeva omleta – sestavine:

Za 2 osebi

  • 2 jajčka
  • 1 dl mleka
  • 1 dl radenske
  • 1 dl vode
  • 4 zvrhane žlice moke
  • 2 pesti akacijevega cvetja
  • olje
  • sol

Akacijeva omleta – priprava:

V posodo najprej ubijemo jajčka , nato dodajamo mleko, radensko, vodo, moko in sol, vse skupaj dobro stepemo, da dobimo lepo tekočo maso, kateri dodamo cvet akacije in ponovno dobro premešamo, da se cvetovi enakomerno razporedijo v masi.

Akacijeva omleta 1

V ponvi segrejemo olje in ko je olje segreto vlijemo v ponev polovico mase, s pomočjo lopatice še razporedimo cvetove po celi ponvi.

Akacijeva omleta 2

Pečemo na zmernem ognju in ko je ena stran lepo zapečena jo s pomočjo lopatice obrnemo.

Akacijeva omleta 3

Ko je tudi na drugi strani akacijeva omleta lepo zapečena jo serviramo na krožniku.

Akacijeva omleta

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.9]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor