Drobnjakova omleta
Print Friendly, PDF & Email

Drobnjakova omleta je eden tistih obrokov, pri katerih ne potrebujemo veliko posode in je hitro pripravljen. Drobnjakova omleta je zelo okusna, saj ima zaradi prisotnosti drobnjaka nežen okus po mešanici česna in čebule. Lahko si jo pripravite v kateremkoli delu dneva, od zgodnjega zajtrka do pozne večerje. Če imate na vrtu drobnjaka v izobilju, si poglejte tudi nasvet za njegovo shranjevanje.

Pripomočki za pripravo drobnjakove omlete

  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev
  • skodela
  • stepalo
  • lopatica
  • krožnik
  • štedilnik

Sestavine za pripravo drobnjakove omlete

Za 2 osebi:

  • 3 žlice nadrobno narezanega drobnjaka
  • 2 jajci
  • 4 žlice bele moke
  • 100 ml mleka z 1,5 mlečne maščobe
  • 200 ml radenske
  • sol
  • 1 žlica sončničnega olja

Nasvet za pripravo drobnjakove omlete

V skledo ubijemo jajca, dodamo mleko in radensko.

Ko dodamo še moko, vse skupaj dobro stepemo, da je zmes lepo tekoča in nato še posolimo po okusu.

Drobnjak, ki je drobno narezan potresemo v posodo z maso in s stepalnikom ponovno dobro premešamo.

V ponvi segrejemo sončnično olje, vlijemo maso, ki smo jo pripravili in omleto lepo popečemo po obeh straneh.

Ko je obojestransko popečena, je obrok pripravljen, da ga postrežemo na krožniku.

Če imate radi omlete, si lahko na spodnjih povezavah pogledate še moje ostale recepte.

Dober tek vam želim, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor