Omleta s pečeno slanino
Omleta s pečeno slanino je obrok, ki si ga lahko na hitro pripravimo ob vsaki uri, ko nas napade lakota. Omleta je enostavna, zanjo ne potrebujemo veliko sestavin in jo bodo z lahkoto pripravili tudi tisti, ki se sicer v kuhinji ne znajdejo najbolje. Zraven omlete s pečeno slanino si lahko postrežemo z jogurtom, narezanim paradižnikom ali papriko, še najbolj primerna pa je zelena solata.
Pripomočki za omleto s pečeno slanino
- deska za rezanje
- nož
- skleda
- stepalo
- žlica
- merica za tekočino
- tehtnica
- ponev
- lopatica
- krožnik
- štedilnik
Sestavine za omleto s pečeno slanino
Za 2 osebi:
- 300 g moke bele ostre
- 200 g pečene slanine
- 2 žlice olja
- 200 ml vode
- 200 ml radenske
- 2 jajci
- sol po okusu
Postopek za pripravo omlete s pečeno slanino:
Pripravimo si vse sestavine za pripravo omlete, v skledo ubijemo jajca dodamo vodo in radensko.
Dodamo moko in vse skupaj stepemo, da dobimo lepo tekočo maso, ki jo na koncu posolimo.
V ponvi segrejemo olje, vlijemo maso in ko je malo zapečeno potresemo na drobne kocke narezano slanino.
Ponovno prelijemo z maso in ko je enostransko pečeno, omleto obrnemo, tako da je lepo popečena po obeh straneh.
Serviramo na krožniku in si potešimo lakoto.
Dober tek vam želim, Lučka Glaser.