Omleta s pečeno slanino
Print Friendly, PDF & Email

Omleta s pečeno slanino je obrok, ki si ga lahko na hitro pripravimo ob vsaki uri, ko nas napade lakota. Omleta je enostavna, zanjo ne potrebujemo veliko sestavin in jo bodo z lahkoto pripravili tudi tisti, ki se sicer v kuhinji ne znajdejo najbolje. Zraven omlete s pečeno slanino si lahko postrežemo z jogurtom, narezanim paradižnikom ali papriko, še najbolj primerna pa je zelena solata.

Pripomočki za omleto s pečeno slanino

  • deska za rezanje
  • nož
  • skleda
  • stepalo
  • žlica
  • merica za tekočino
  • tehtnica
  • ponev
  • lopatica
  • krožnik
  • štedilnik

Sestavine za omleto s pečeno slanino

Za 2 osebi:

  • 300 g moke bele ostre
  • 200 g pečene slanine
  • 2 žlice olja
  • 200 ml vode
  • 200 ml radenske
  • 2 jajci
  • sol po okusu

Postopek za pripravo omlete s pečeno slanino:

Pripravimo si vse sestavine za pripravo omlete, v skledo ubijemo jajca dodamo vodo in radensko.

Dodamo moko in vse skupaj  stepemo, da dobimo lepo tekočo maso, ki jo na koncu posolimo.

V ponvi segrejemo olje, vlijemo maso in ko je malo zapečeno potresemo na drobne kocke narezano slanino.

Ponovno prelijemo z maso in ko je enostransko pečeno, omleto obrnemo, tako da je lepo popečena po obeh straneh.

Serviramo na krožniku in si potešimo lakoto.

Dober tek vam želim, Lučka Glaser.

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor