Mocareline zlate kroglice
Mocareline zlate kroglice sodijo med tiste najenostavnejše in hitro pripravljene jedi. Kot grižljaj velike kroglice lahko ponudimo za predjed, prilogo ali prigrizek skupaj z okusno omako po vaši izbiri.
Pripomočki za mocareline zlate kroglice:
- 3 posode za paniranje
- ponev
- kovinsko cedilo
Sestavine za mocareline zlate kroglice:
- bela gladka moka
- 2 jajci
- drobtine
- pšenični zdrob
- olje
- mini mocareline kroglice
Postopek priprave za mocareline zlate kroglice:
Mocareline kroglice najprej speremo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo.
Pripravimo si 3 posode, v katerih bomo panirali mocareline kroglice. V prvo damo moko, v drugo razžvrkljana jajca in v zadnjo drobtine pomešane s pšeničnim zdrobom.
Mocareline kroglice paniramo po vrsti, in sicer najprej v moki, nato v jajcih in na koncu še v mešanici z drobtinami. Ker se po prvem paniranju drobtine ne sprimejo na celotno površino kroglice, ponovimo zadnja dva postopka in kroglice še enkrat pomočimo v jajce in povaljamo v drobtinah z zdrobom. Panirane mocareline kroglice za pol ure postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik.
Po pol ure jih na hitro ocvremo v vročem olju (približno 2 minuti). Ko so kroglice ocvrte, odvečno olje odcedimo na cedilu in jih ponudimo še tople skupaj s paradižnikovo ali tzatziki omako. Zraven se vsekakor prileže tudi ocvrt krompirček.