Jajčevci in bučke v solati
Ko pridejo toplejši dnevi in čas sveže sezonske zelenjave, takrat so zelo dobrodošle raznolike solate. Pa si privoščimo zelo okusno solato z jajčevci in bučkami, kateri bomo dodali še sir za žar. Če imamo ravno prižgan žar, lahko vse sestavine popečemo na žaru, nič pa ne bo narobe in bo ravno tako okusno, če bomo popekli v ponvi.
Jajčevci in bučke v solati – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- ponev
- skodelica
- skleda
- cedilo
Jajčevci in bučke v solati – sestavine:
Za 2 osebi:
- 1 manjši jajčevec
- 1 manjša mlada bučka
- 2 papriki
- 150 g sira za žar
- 6 češnjevih paradižnikov
- nekaj oliv
- olivno olje
- 2 žlici limoninega soka
- 2 stroka česna
- par vejic drobnjaka
- sol
- poper
Jajčevci in bučke v solati – postopek:
Zelenjavo umijemo pod tekočo vodo ter bučko, jajčevec in papriki narežemo. Jajčevec in bučko solimo ter damo na cedilo za pol ure, da se odteče voda.Jajčevce in bučke popivnamo s papirnato servieto ter vso zelenjavo na močnejšem ognju popečemo. Če ravno grilamo, zelenjavo popečemo na žaru.
Nato spečemo še sir za žar. Uporabimo ponev proti sprijemanju in je ni potrebno mastiti, ker bo sir izločil dovolj maščobe.
Sir narežemo na kocke. Vse sestavine v večji skledi premešamo, solimo, popramo in prelijemo z omako, ki smo jo pripravili iz stisnjenega česna, olivnega olja, narezanega drobnjaka in limoninega soka.
Zraven ponudimo kos kruha, ki ga spečemo sami po receptu tukaj ali sveže hrustljave bagete ali pa, če komu bolj paše žemljice. Dober tek!