Zeljna solata z redkvicami
Print Friendly, PDF & Email

Ta preprosta in hitro pripravljena solata je prijetna popestritev, če večinoma jemo klasično zeleno solato, po drugi strani pa ni preveč drugačna, če smo ljubitelji stalnic.

Zeljna solata z redkvicami je hrustljava in okusna, v njej pa zaradi svoje lepe živo roza barve preprosto opazimo koščke redkvic, za katerimi se zapodimo z vilicami. Okus zaokrožijo bučno olje in balzamični kis ter seveda ščepec soli.

Zeljna solata z redkvicami

Pripomočki za zeljno solato z redkvicami:

  • oster nož

Sestavine za zeljno solato z redkvicami:

Za 2 osebi:

  • 160 g svežega zelja
  • 4 redkvice (oz. po okusu)
  • 2 žlici bučnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 ščep soli

Postopek za zeljno solato z redkvicami:

Odrežemo del glave svežega zelja in ga pregledamo ter očistimo pod tekočo vodo. Na deski zelje z ostrim nožem narežemo na poljubno tanke rezine.

Zeljna solata z redkvicami

Narezano zelje damo v skledo in očistimo redkvice. Odrežemo listje in spodnji del, jih splaknemo pod vodo in jih narežemo na poljubno velike koščke prav tako poljubnih oblik. Lahko jih narežemo npr. na lističe ali kockice.

Zeljna solata z redkvicami

Redkvice dodamo k zelju, nekaj pa jih lahko prihranimo za konec in jih posujemo po vrhu, da se bodo bolje videle v solati, saj jih sicer bučno olje in balzamični kis obarvata, zaradi česar se v solati slabše opazijo. Solato posolimo s ščepom soli.

Zeljna solata z redkvicami

Zeljna solata z redkvicami je skoraj pripravljena, dodamo ji le še po 2 žlici kisa in olja ter dobro premešamo.

Zeljna solata z redkvicami

Tako, hrustljava solata iz zelja in redkvic je pripravljena, da jo postrežemo. Razdelimo jo v dve skledici in položimo na mizo poleg kakšne dobre glavne jedi po našem okusu. Dober tek!

Zeljna solata z redkvicami

Z redkvico lahko pripravimo tudi tole solato z motovilcem in koruzo, z zeljem pa ameriško solato coleslaw ali solato s kitajskim zeljem in regratom.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor