Okusno, zdravo, enostavno: solata s tuno, koruzo in čebulo
Okusno, zdravo in enostavno so samo nekateri od pridevnikov, ki odlično opišejo to lahko in hitro pripravljeno jed. Solata s tuno, koruzo in čebulo je idealna tako za lahko kosilo, hitro malico v službi ali domiselno večerjo. Ker za pripravo potrebujemo le 7 sestavin in približno 15 minut je to vsekakor jed, ki jo bomo pripravljali vsakič, ko si bomo želeli hiter in hranljiv obrok, primeren za vse letne čase.
Solata s tuno, koruzo in čebulo – potrebščine:
- velika skleda
- manjša posodica
- cedilo
- vilice
- nož in deska za rezanje
Solata s tuno, koruzo in čebulo – sestavine:
Za 1 osebo potrebujemo:
- 100 g poljubne mešane solate (otrebljene)
- 75 g mlade koruze (iz pločevinke)
- 1/4 srednje velike čebule (cca. 50 g)
- 2 konzervi tunine v lastnem soku (pakiranje 86 g – neto plod 56 g)
- 1 dl lahkega tekočega jogurta
- žlička oljčnega olja
- sol
Solata s tuno, koruzo in čebulo:
Solato po potrebi operemo in osušimo. Očiščeno solato damo v večjo skledo. Koruzo stresemo v cedilo ter jo splahnemo z vodo. Konzervi s tunino odpremo, sok odcedimo, tunino pa z vilicami zdrobimo.
Čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe.
Posebej v posodici zmešamo jogurt s soljo in oljčnim oljem.
Vse sestavine stresemo v posodo k solati, dodamo jogurtov preliv, po potrebi dosolimo ter dobro premešamo.
Tako, jed je pripravljena! Postrežemo jo z rezino ali dvema domačega kruha ter kozarcem vode.
Dober tek!