Barvita mehiška solata z ananasom
Print Friendly, PDF & Email

V solatnem bifeju me vedno znova očarajo solate, ki stopijo malo izven naših klasičnih solat. Ena takšna je nedvomno  rahlo eksotična, barvita mehiška solata z ananasom. Zaradi dodatka sočnega ananasa je okus solate izjemno sočen in nadvse okusen. Solata je zelo primerna za razna slavja in še posebej na piknik zabavah.

Barvita mehiška solata z ananasom – pripomočki:

  • tehtnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica
  • cedilo
  • skleda za solat

Barvita mehiška solata z ananasom – sestavine:

Za 10 do 12 oseb (kot priloga)

  • 150 g rdeče paprike
  • 1  do 2 pekoča sveža čilija (ni obvezna sestavina)
  • 300 g sira (izberete lahko poltrdega ali trdega) V receptu je uporabljen poltrdi Jošt sir
  • 150 g pora
  • 300 g vložene koruze
  • 300 g ananasa
  • 250 g rdeči fižol (lahko iz pločevinke)
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • 5 žlic majoneze

Barvita mehiška solata z ananasom – postopek:

Priprava barvite mehiške solate sploh ni težka, v bistvu je edini postopek rezanje, seklanje in mešanje. Pa se lotimo solate. Najprej operemo rdečo papriko, jo očistimo in nato narežemo na kocke. Če bomo dodali čili, sedaj narežemo tudi tega.

Pri izbiri sira imate proste roke, izberete lahko poltrdi ali trdi sir, odvisno od okusov in želje. V receptu je uporabljen poltrdi sir Jošt. Izbrani sir narežemo na kocke.

Por speremo pod vodo in samo beli del narežemo na kolesca.

Če le imamo možnost izberemo sveži, zreli ananas. Če te možnosti nimamo, lahko uporabimo vložen ananas. Ananas narežemo na kocke.

Pločevinko vložene koruze na cedilu speremo po tekočo vodo.

Sedaj imamo vse sestavine v skledi, katerim dodamo sol, poper in majonezo. Premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.

Če se majonezi izogibamo ali je ne maramo, lahko kot alternativo izberemo jogurt ali kislo smetano.

Uuuupsss … skoraj mi je ušla ena pomembnih sestavin mehiških solat. Fižol, rdeč fižol!!! Še dobro, da mi je oko ošvrknilo pločevinko na pultu, ki se je kar drla: “Kaj pa jaz, kaj pa jaz?” Nič hudega, ga bomo pač primešali sedaj na koncu. Drugače fižol dodamo preden primešamo majonezo.  Ampak vrstni red ne vpliva na kvaliteto solate.

Torej dodamo še fižol, ponovno vse premešamo. Poskusimo, če je morda potrebno še soliti.

Po vrhu potresemo s svežim korijandrom ali drobnjakom.

 

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor