Pudingova krema
Pudingova krema je primerna za sestavljanje sladic, saj je njena tekstura takšna, da poveže in “zlepi” dele biskvita. Jaz jo uporabim npr. pri metrskem pecivu. Je sladko lepljiva, čokoladna in pudingastega okusa.
Pudingova krema – pripomočki
- posoda za kuhanje
- kozica
- velika jušna žlica
- žlica za mešanje
- mešalnik
Pudingova krema – sestavine
- 1 zavojček čokoladnega pudinga
- 1 žlica jedilnega škroba
- 1 žlica kakava
- 3 žlice kristalnega sladkorja
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja
- 0,5 l mleka
- 150 g jedilne čokolade
- 125 g masla
- 0,5 dl ruma
Pudingova krema – postopek
V posodi zmešamo suhe sestavine: puding, jedilni škrob, kakav, sladkor, vaniljev sladkor. V suho mešanico dodamo 2 dl mleka in mešamo, da dobimo gladko maso …,
… katero zakuhamo v preostalo mleko, ki smo ga zavreli. Tako skuhan “puding” pustimo, da se ohladi do mlačnega.
V kozici stopimo čokolado in maslo.
V čokoladno masleno maso po žlicah vmešavamo pudingovo maso in na koncu dodamo rum.
Ko je pudingova krema pripravljena, je najboljše, da jo takoj uporabimo pri nadaljnji obdelavi sladic, da se ne strdi in se na površini ne naredi skorja.