Pudingova krema
Print Friendly, PDF & Email

Pudingova krema je primerna za sestavljanje sladic, saj je njena tekstura takšna, da poveže in “zlepi” dele biskvita. Jaz jo uporabim npr. pri metrskem pecivu. Je sladko lepljiva, čokoladna in pudingastega okusa.

pudingova krema

Pudingova krema – pripomočki

  • posoda za kuhanje
  • kozica
  • velika jušna žlica
  • žlica za mešanje
  • mešalnik

Pudingova krema – sestavine

  • 1 zavojček čokoladnega pudinga
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 1 žlica kakava
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
  • 0,5 l mleka
  • 150 g jedilne čokolade
  • 125 g masla
  • 0,5 dl ruma

Pudingova krema – postopek

V posodi zmešamo suhe sestavine: puding, jedilni škrob, kakav, sladkor, vaniljev sladkor. V suho mešanico dodamo 2 dl mleka in mešamo, da dobimo gladko maso …,

pudingova krema

… katero zakuhamo v preostalo mleko, ki smo ga zavreli. Tako skuhan “puding” pustimo, da se ohladi do mlačnega.

pudingova krema

V kozici stopimo čokolado in maslo.

Pudingova krema

V čokoladno masleno maso po žlicah vmešavamo pudingovo maso in na koncu dodamo rum.

pudingova krema

Ko je pudingova krema pripravljena, je najboljše, da jo takoj uporabimo pri nadaljnji obdelavi sladic, da se ne strdi in se na površini ne naredi skorja.

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.3]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor