Presni browniji
Obožujem presne sladice, saj se z njimi res lahko posladkam brez slabe vesti. Veliko presnih sladic sem že naredila, brownijev pa še ne, zato sem se tokrat lotila še tega. Narejeni so iz datljev, kakava ter lešnikov. Okus je res božanski in bo prepričal tudi najbolj sladkosnede, kljub temu da ne browniji ne vsebujejo dodanih sladil.
Naredite si presne brownije in se posladkajte brez slabe vesti. Moj triletnik jih obožuje! 🙂
Pripomočki za presne brownije:
- palični mešalnik s posodo
- tehtnica
- merilna žlička
- žlica in žlička
- lopatica
- nož in deska
- pekač za brownije (velikosti 15 x 13 cm)
Sestavine za presne brownije
Za cca. 8 kosov brownijev
- 130 g datljev
- 50 ml rastlinskega napitka ali druge tekočine
- 70 g zmletih lešnikov (lahko uporabite tudi mandlje ali orehe)
- 2 žlici kakava v prahu (pravi, grenki kakav)
- pol žličke vanilje v prahu
- ščepec soli
- 20 ml vode
Kako pripravim presne brownije
Datlje narežem, ter jih čez noč ali vsaj za kako uro namočim v tekočini (jaz sem jih namočila v rastlinskem napitku). V mešalniku jih skupaj z lešniki, vaniljo v prahu, kakavom, ščepcem soli ter vodo zmešam.
Maso z lopatico prestavim v pekač. Lopatico lahko malo namočite z vodo, da boste lažje pogladili brownije. Pekač s presnimi browniji prestavim v hladilnik za par ur, še boljše čez noč.
Presne brownije narežem na kocke.
Zdravo sladkanje vam želim!
Poglejte si še ostale moje presne sladice: