Valentinova presna tortica
Presno tortico lahko naredite partnerju za Valentinovo, na Gregorjevo ali samo zato, da mu pokažete malo pozornosti. Jaz sem jo naredila v obliki srčka, vi pa si jo lahko naredite v poljubni obliki. Valentinova presna tortica je narejena iz treh plasti. V spodnji plasti je rožičeva moka in suhe slive, srednja plast so jabolka, datlji in kokosova moka, zgornja plast so pa samo jagode. Upam, da vam bo tortica všeč in, da boste z njo lepo presenetili ljubljeno osebo in, da jo bosta skupaj z užitkom pojedla, saj gre ljubezen tudi skozi želodec. Imejte se radi!
Pripomočki za Valentinovo presno tortico
- palični mešalnik s posodo
- tehnica
- žlica
- poljubni model (moj je srček, velikosti 12×12 cm)
- merilna posoda ali žlička
- nož in deska za rezanje
- krožnik oz. podlaga za torto
Sestavine za Valentinovo presno tortico
Ker gre za Valentinovo presno tortico, so tudi sestavine primerne za dve osebi.
Za spodnjo plast
- 70 g suhih sliv
- 20 g rožičeve moke
- 15 g kokosove moke
- 60 ml rastlinskega mleka
Za srednjo plast
- 60 g jabolka
- 20 g kokosove moke
- 30 g zmletih lešnikov
- 40 g narezanih datljev
Za zgornjo plast oz. preliv:
- 80 g zamrzjenih ali svežih jagod
Kako pripravim Valentinovo presno tortico
Zamrznejo jagode sem dala v posodo in jih postavila za 1 uro na radiator, da se odtalijo (lahko uporabite tudi sveže ali drugo sadje). Seveda, v kolikor imate sveže jagode, ta korak ni potreben.
Zmeljem suhe slive, rožičevo moko, koksovo moko ter rastlinsko mleko v paličnem mešalniku.
Maso z žlico nadevam v model, ki sem ga položila na krožnik. Krožnik s torto položim v hladilnik za vsaj pol ure.
Nato pripravim srednjo plast. To naredim tako, da v paličnem mešalniku (prej sem ga umila) zmeljem jabolka ter jim dodam narezane datlje. Vse skupaj pustim vsaj pol ure, da se datlji zmehčajo. Kasneje dodam zmlete lešnike in kokosovo moko.
Maso porazdelim po spodnji plasti in jo z žlico še pogladim ter jo dam za vsaj pol ure v hladilnik.
Sedaj je čas, da pripravim še jagodni preliv. Zamrznjene jagode so se v tem času že odtalile, zato jih dam v palični mešalnik, kjer jih zmeljem ter jih prelijem po torti. Vse skupaj postavim še za pol ure ali 1 uro v hladilnik.
S presno torto lahko presenetite ljubljeno osebo!
Imejte lep dan zaljubljencev oz. tisti dan, ko praznujete!