Mini kukiji s koščki čokolade
Mini kukiji s koščki čokolade, se od klasičnih kukijev, poleg velikosti, ločijo tudi po tem, da so bolj mehki. V ustih se kar stopijo. Priprava pa je tako enostavna, da sem spekla 3 pekače kukijev kar med pripravo kosila. Poleg tega pa vsebujejo le 6 sestavin, ki jih gotovo imate doma.
Mini kukiji s koščki čokolade – pripomočki:
- posoda
- električni mešalnik
- žlica in žlička
- kuhinjska tehtnica
- pekač
- peki papir
Mini kukiji s koščki čokolade – sestavine:
- 250 g masla
- 240 g moke (sama sem uporabila 100 g polnozrnate in 140 g bele)
- 50 g sladkorja v prahu
- vanilijev sladkor
- 1 jajce
- 130 g čokoladnih kapljic ali na drobne koščke narezane jedilne čokolade
Mini kukiji s koščki čokolade – postopek:
Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.
Najprej v posodi penasto vmešamo maslo, sladkor, vaniljin sladkor in jajce.
Nato dodamo moko in mešamo na nizki hitrosti. Na koncu z žlico vmešamo še čokolado.
Maso damo za nekaj minut v hladilnik (zadostuje že 15 minut). Nato s pomočjo čajne žličke maso oblikujemo v majhne kroglice ali kupčke. Polagamo jih na pekač. Pazimo, da niso preveč skupaj.
Kukije pečemo približno cca.12 minut na 190 °C. Pozor: pečica mora biti nujno segreta na 190 °C, preden damo kukije v pečico.
Počakamo, da se kukiji ohladijo in jih nato postrežemo!
Prijetno sladkanje!