Marmorirane brownie cheesecake rezine
Print Friendly, PDF & Email

Brownies in cheesecake – dve znameniti ameriški sladici, vsaka zase okusna in nepremagljiva. Ali pač. 🙂 Obe sem namreč združila v eno sladico, v marmorirane brownie cheesecake rezine. V navdih so mi bili moji odlični čokoladni browniji, pred kratkim pa me je navdušila tudi skutna pita z robidami. Ravno ko sem pripravljala to, me je več kot očaral barvni vzorec, ki je nastal med mešanjem sestavin: skutne kreme in robid. Nastal je namreč čudovit neponovljiv vzorec prelepe rdečkaste barve in zaželela sem si, da bi spekla sladico, ki bi ta vzorec ohranila tudi po peki. Tako so nastale te rezine. Spodnjo plast predstavljajo browniji, ki sem jih nadevala v večji pekač, da so bili tanjši kot običajni. Zgornja plast je cheesecake oz. skutna krema. Na vrhu sem jo okrasila z robidami, da je nastal naključen vzorec, ki spominja na marmornega. Robide (ki jih lahko nadomestimo tudi z drugimi gozdnimi sadeži) poskrbijo ne le za čudovit izgled tega nadvse okusnega peciva, ampak prinesejo tudi svežino in sladko-kisel okus po sadju, ki se lepo poveže s skutno in čokoladno plastjo. Enostavno odlične rezine, ki jih vsekakor morate poskusiti!

Pripomočki za marmorirane brownie cheesecake rezine:

  • pekač velikosti 22 x 37 cm
  • ustrezno velik kos papirja za peko
  • skleda
  • električni mešalnik
  • 2 posodi (ena večja, ena manjša za topljenje čokolade nad paro)
  • žlica
  • žlička
  • tehtnica
  • gosto cedilo
  • skledica
  • štedilnik
  • pečica
  • hladilnik

Sestavine za marmorirane brownie cheesecake rezine:

Za pekač velikosti 22 x 37 cm

Brownie plast:

  • 120 g masla
  • 90 g čokolade (uporabila sem pol temne, pol mlečne)
  • 2 jajci (velikosti M)
  • 180 g sladkorja
  • 100 g bele moke tip 400 ali 500
  • 4 žlice kakava v prahu
  • 1/2 žličke pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 1/4 žličke soli

Cheesecake plast:

  • 500 g skute (uporabila sem nepasirano)
  • 180 g navadnega čvrstega jogurta
  • 100 g kisle smetane
  • 1 jajce
  • 60 g + 20 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 100 g robid (lahko uporabimo tudi druge gozdne sadeže)

Postopek za marmorirane brownie cheesecake rezine:

Brownie cheesecake rezine so sestavljene iz dveh sladic, zato tudi pripravimo vsako posebej in ju nato v pekaču združimo in skupaj pečemo 1 uro. A gremo lepo po vrsti. Najprej skozi gosto cedilo pretlačimo 100 g robid. Dobljenemu soku primešamo 20 g sladkorja, nato pa jih na zmernem ognju kuhamo 5 minut, da nekoliko povrejo. Potem jih pustimo, da se, medtem ko mi pripravljamo ostalo, ohladijo in s tem tudi zgostijo.

Pripravimo spodnjo, odlično čokoladno brownie plast. Nad vodno paro stopimo 120 g masla in 90 g čokolade. Primešamo 2 jajci in 180 g sladkorja.

Posebej zmešamo 100 g moke, 4 žlice kakava v prahu, pol žličke pecilnega praška in četrt žličke soli. Mešanico primešamo k čokoladni zmesi.

Maso za brownije razporedimo po pekaču, v katerega smo položili papir za peko.

Natančnejši postopek za brownije si lahko pogledate tukaj.

Lotimo se priprave cheesecake plasti. V skledi zmešamo 500 g skute, 180 g jogurta, 100 g kisle smetane, 1 jajce, 60 g sladkorja in ščepec soli. Mešamo z električnim mešalnikom.

Zmes nadevamo čez testo za brownije. To naredimo nežno, da spodnja plast ostane na svojem mestu.

Ko imamo zgornjo plast lepo razporejeno, čez pokapljamo robidov sok.

Z ročajem žlice ali vilic ustvarimo naključen vzorec. Pomembno je, da robidov sok vmešamo le toliko, da nastane marmorju podoben vzorec, ne pa da povsem zmešamo sestavini.

Pekač postavimo v klasično pečico, ogreto na 165 °C. Marmorirane brownie cheesecake rezine pečemo 1 uro.

Tudi ko bodo pečene, ne bodo trdne, ampak se bodo ob premikanju pekača še tresle. To ni nič hudega, saj se kasneje strdijo. V teoriji bi namreč morali počakati, da se popolnoma ohladijo najprej na pultu, potem pa še v hladilniku, a dvomim, da vam bo uspelo brzdati željo, da jih poskusite. Ko pa jih enkrat boste, si boste želeli le še več tega res dobrega peciva. Naj vam tekne! 😉

Če iščete še druge ideje za pecivo, poskusite:

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor