Lchf sočne smetanove rezine z mascarpone sirom in malinami
Print Friendly, PDF & Email

Lchf sočne smetanove rezine z maskarpone sirom in malinami so svilnato kremne in ker jih hranimo v hladilniku, so izredno sočne in osvežilne. Dodatek malin jim še dodatno dvigne svežino in izredno obogati okus. In kaj je še tisto najboljše? Da so popolnoma brez pšenične moke in brez belega sladkorja, pa še brez pečenja.

Lchf sočne smetanove rezine z mascarpone sirom in malinami – pripomočki:

  • tehtnica
  • električni sekljalnik
  • električni mešalec
  • posoda za mešanje kreme
  • žlica
  • pekač mere 25 x 21 cm
  • peki papir
  • kozica

Lchf sočne smetanove rezine z mascarpone sirom in malinami – sestavine:

Piškotno dno:

  • 170 g lchf piškotov
  • 100 g stopljenega masla

Kremni nadev:

  • 200 ml sladke smetane s 35% mlečne maščobe
  • 350 g maskarpone sira
  • 300 g grškega jogurta
  • 10 kapljic pomarančne arome
  • 4 žlice sukrin sladkorja v prahu (oz. po želji več ali manj)
  • 20 g želatine fix
  • cca. 120 g svežih malin (lahko tudi jagode ali borovnice)

Preliv:

  • 24 g brezbarvnega žele preliva
  • 5 žlic sukrin sladkorja v prahu
  • 480 ml vode
  • 20 ml limoninega soka

Lchf sočne smetanove rezine z mascarpone sirom in malinami – postopek:

Najprej se lotimo piškotnega dna. Pred časom sem spekla lchf piškote po receptu tukaj in jih že nekaj časa hranila v škatli za piškote. Mimogrede sem ugotovila, da so piškoti bili po dveh mesecih v škatli še vedno hrustljavi in povsem užitni (niso bili namazani z marmelado). Ker sem jih želela porabiti, sem se odločila, da jih uporabim za piškotno dno. Odtehtamo piškote in jih s pomočjo sekljalnika zmeljemo v piškotno moko.

Ideja
Če nimamo piškotov in bi vseeno želeli narediti lchf sočne smetanove rezine z maskarpone sirom in malinami, lahko za alternativo piškotnega dna  spečemo tanek biskvit.

Stopimo maslo, to lahko naredimo s pomočjo mikrovalovne pečice ali klasično na štedilniku. Stopljeno maslo dodamo piškotni moki in ponovno kar v sekljalniku premešamo, da se sestavini združita.

Izberemo pekač ustrezne velikosti in ga obložimo s peki papirjem. Zelo dobro se obnese pekač brez dna z nastavljivimi stranicami, vendar če ga nimamo, izberemo pekač primerne velikosti. Na peki papirju piškotno maso s pomočjo žlice in rok enakomerno razporedimo po pekaču.

Lotimo se kremnega nadeva. Sladko smetano z najnižjo hitrostjo na mešalniku stepemo samo do rahlo kremne smetane. Nato primešamo grški jogurt in na koncu še maskarpone sir. Ves čas mešamo z najnižjo hitrostjo.

Nasvet
Če želite lahko grški jogurt nadomestite v enaki količini s pasirano polnomastno skuto.

Sedaj v maso iz sladke smetane, grškega jogurta in maskarpone sira primešamo želatino fix. Če želatine fix nimamo, lahko uporabimo želirne lističe (po navodilih iz vrečice).

Na koncu primešamo še sladkor sukrin v prahu in pomarančno aromo. Pomarančna aroma je obvezna sestavina, kajti krema bo zaradi nje izredno aromatičnega okusa. V primeru, da je nimamo, uporabimo sok limone. Če ne boste dodali nič, bo krema samo sladka in medlega okusa.

Kremo enakomerno premažemo čez piškotno dno. Potrudimo se, da kremo čimbolj ravno in enakomerno razporedimo in premažemo vse do robov pekača, kajti zaradi tega bomo kasneje lahko lepše prelili žele.

Ker nisem imela dovolj malin, da bi prekrile cel pekač, sem jih rezala na pol. Če jih imate dovolj, vam tega ni potrebno narediti. Maline enakomerno razporedimo po nadevu. Vsako malino s prstom narahlo pritisnemo v kremo. Namesto malin lahko izberete jagode ali borovnice.

Sedaj nam manjka samo še brezbarvni žele preliv, ki bo sladici naredil zelo lep steklen izgled. Žele preliv pripravimo po navodilu iz vrečice. 20 ml vode lahko nadomestimo s sokom limone. Preliv nekoliko ohladimo in ga nežno prelijemo po nadevu. Sladico za par ur prestavimo v hladilnik.

Prijetno ohlajeno sladico narežemo na poljubne rezine in ponudimo na krožniku.

Prijetno sladkanje brez slabe vesti!

Priporočam še ogled naslednjih lchf sladic:

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 3.9]

Dodaj odgovor