LCHF biskvitne rezine z malinami in maskarpone sirom
Lchf biskvitne rezine z malinami in maskarpone sirom je sladica z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, ki se po svoji teksturi in okusu zelo približa biskvitu iz pšenične moke. Pecivo je sočno, kompaktno iz zaradi dodatka malin in maskarpone sira polnega in sadnega okusa.
LCHF biskvitne rezine z malinami in maskarpone sirom – pripomočki:
- tehtnica
- električni mešalec
- 2 posodi za mešanje
- slaščičarska lopatka
- pekač mere 18 x 13 cm
- peki papir
LCHF biskvitne rezine z malinami in maskarpone sirom – sestavine:
Pekač mere 18 x 13 cm
- 3 jajca
- 3 žlice razmaščene mandljeve moke
- 3 žlice sukrin sladila v prahu
- 1 žlica grškega jogurta
- 1 žlička vinskega kamna
- cca. 50 g svežih malin
- cca. 2 žlici maskarpone sira
LCHF biskvitne rezine z malinami in maskarpone sirom – postopek:
V posodo ubijemo jajca in ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg in ga prihranimo za kasneje. V posodo z rumenjaki dodamo vse ostale sestavine za testo: mandljevo moko, sukrin sladilo, grški jogurt in vinski kamen.
Sestavine z električnim mešalcem zmešamo v homogeno zmes za testo.
V zmes s slaščičarsko lopatko postopoma in rahlo primešamo sneg beljakov.
Pekač obložimo s peki papirjem in vanj enakomerno razporedimo zmes testa in ga postavimo v predhodno ogreto pečico na 170 stopinj Celzija klasične peke za cca. 3 do 4 minute, samo toliko, da se na vrhu naredi nežna skorjica, to bo preprečilo, da bi maline in maskarpone sir med peko potonilo na dno testa.
Pekač z na kratko predpečenim biskvitom vzamemo iz pečice in po testu razpredimo sveže malin in maskarpone sir. Maskarpone sir na testo polagamo z žličko in ga dodatno nič ne sladkamo.
Pekač vrnemo v pečico in pečemo še cca. 40 minut na 170 stopinj Celzija klasične peke. Če bi se nam biskvit na vrhu hotel preveč zapeči, ga pokrijemo z alu folijo.
Ohlajeno sladico po vrhu potrosimo s sukrinom v prahu. Razrežemo na poljubne rezine in postrežemo.
Naj vam tekne!