Lchf trikrat pečeno pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Trikrat pečeno pecivo je pecivo, ki se dejansko trikrat peče.  Pecivo je primerno prav za vse priložnosti, pa še izdatno se nareže. Odkar sem ga poskusila, mi je po glavi rojila samo ena misel, namreč da moram za to sočno in slastno pecivo narediti recept po lchf normativih. Zavihala sem rokave in šla v akcijo. In ja, izšlo se je, pecivo je naravnost božansko.

Lchf trikrat pečeno pecivo – pripomočki:

  • tehtnica
  • električni mešalec
  • 2 posodi za mešanje
  • žlica
  • pekač mere 20 x 16 cm

Lchf trikrat pečeno pecivo – sestavine:

Testo:

  • 2 jajci
  • 2 žlici razmaščene mandljeve moke
  • 2 žlica sukrin sladila v prahu (ali podobnega)
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 1 zvrhana žlica mu cuisine kremfina (ali polnomastne kisle smetane)
  • ščep vinskega kamna

Skutna krema:

  • 300 g polnomastne skute
  • 3 jajca
  • 2 žlici sukrin sladila v prahu (ali podobnega)

Smetanov preliv:

  • 400 g mu cuisine kremfina (ali polnomastne kisle smetane)
  • 2 žlici sukrina sladila v prahu (ali podobnega)

Lchf trikrat pečeno pecivo – postopek:

Jajce ločimo rumenjak od beljaka. Iz beljaka naredimo sneg in ga prihranimo za kasneje. Rumenjak in vse sestavine za testo zmešamo v kremno zmes.

V kremno zmes postopoma in rahlo primešamo beljakov sneg.

Če imamo klasičen pekač, ga predhodno obložimo s peki papirjem, če pa imamo alu pekač, ga ni potrebno predhodno obložiti s peki papirjem ali dodatno namastiti. Po pekaču enakomerno razporedimo zmes za testo.

Pekač z maso za testo damo peči v predhodno ogreto pečico na 175 stopinj Celzija klasične peke, za 8 do 10 minut.

Pripravimo drugo plast peciva. V posodo za mešanje stremo 3 jajca, dodamo sukrin in z električnim mešalcem penasto zmešamo. Nato dodamo skuto in z mešalcem mešamo do gladke kreme.

Ko se je na testu naredila pečena plast, vzamemo pekač iz pečice in počakamo, da se malenkost ohladi. Nato čez testo prelijemo skutino kremo. Kremo poravnamo in pekač vrnemo v pečico na 175 stopinj Celzija klasične peke, za 25 minut.

Medtem ko se pecivo peče, pripravimo preliv iz kisle smetane. V skledi za mešanje združimo kremfino (ali kislo smetano) in sukrin sladilo.

Po 25-ih minutah pečenja ponovno vzamemo pekač iz pečice. Sedaj se je na skutnem nadevu med peko naredila tanka plast, vendar pečena plast je še vedno rahla, zato čezenj čisto nizko in rahlo prelijemo preliv in kremfina. Pekač že tretjič ponovno vrnemo v pečico na 175 stopinj Celzija klasične peke, za 10 minut.

Po zadnjih 10-ih minutah peke vzamemo pekač iz pečice. Preliv iz kremfina bo videti še precej rahel in tekoč, vendar ne skrbite in ne podaljšujte časa pečenja, namreč nadev se bo ob ohlajanju strdil.

Pečeno pecivo postavimo za par ur na hladno, še bolje čez noč v hladilnik.

Pecivo razrežemo na kocke, po želji lahko tudi okrasimo in uživamo. Ker je zelo sočno priporočam, da ga postrežete na krožniku.

Ocena:
Skupaj: 26 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor