Lchf sočne rum punč rezine
Print Friendly, PDF & Email

Že ob prvem grižljaju lchf sočne rum punč rezine boste enostavno obnemeli, kajti pecivo je naravnost popolno. Odlikuje jih rahlost in sočnost biskvita, svežina okusa in arome, hkrati sladko in kislo, barvitost in privlačnost za oko ter navsezadnje nizka vsebnost ogljikovih hidratov, ker ne vsebuje pšenične moke in niti grama belega sladkorja.

Lchf sočne rum punč rezine – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za mešanje
  • žlica
  • električni mešalec
  • pekač v katerem pečemo mere 30 x 18 cm
  • pekač v katerem sestavimo pecivo mere 25 x 17 cm
  • peki papir

Lchf sočne rum punč rezine – sestavine:

Pecivo pečemo v pekaču mere  30 x 18 cm, sestavimo ga v pekaču 25 x 17 cm

Svetlo testo:

  • 3 jajca (ločimo rumenjake in beljake)
  • 3 žlice razmaščene mandljeve moke
  • 3 žlice sladila sukrin v prahu (ali podobno)
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlička vinskega kamna
  • par kapljic pomarančne arome
  • par kapljic vaniljeve arome

Po peki svetlega testa za premaz:

  • cca. 150 ml vode zmešane z nekaj kapljic pomarančne arome
  • 2 žlici lchf marmelade

Čokoladno testo:

  • 4 jajca (ločimo rumenjake in beljake)
  • 3 žlice razmaščene mandljeve moke
  • 1 žlica pravega nesladkanega kakava
  • 4 žlice sladila sukrin v prahu (ali podobno)
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlička vinskega kamna

Po peki v čokoladni biskvit dodamo še:

  • pomarančno aromo
  • rumovo aromo
  • cca. 100 ml vode
  • 2 žlici lchf marmelade
  • 2 žlici mletih mandljev
  • 35 g masla

Sladkorni led preliv:

  • 5 žlic sukrin sladila v prahu
  • sok cca. 1 in 1/2 pol limone
  • par kapljic rumove arome
  • noževa konica jedilne rdeče barve

Lchf sočne rum punč rezine – postopek:

Jajca ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo sneg in ga prihranimo. V skledo za mešanje damo rumenjake, mandljevo moko, sukrin, kislo smetano, vinski kamen in par kapljic pomarančne in vaniljeve arome.

V receptu so uporabljene pomarančna, vaniljeva in rumova aroma. Prilagam sliko, da bo lažje razumljivo.

Z električnim mešalcem stepemo sestavine v kremno zmes. Na koncu z lopatko na rahlo primešamo sneg beljakov.

Za peko izberemo pekač mere 30 x 18 cm in ga obložimo s peki papirjem. Nanj poravnamo testo in ga pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija klasične peke, cca. 20 minut.

Ko je biskvitno testo pečeno, ga s peki papirjem obrnemo okoli in odstranimo peki papir. Testo položimo v pekač mere 25 x 17 cm v katerem bomo pecivo sestavili in sicer tako, da je spodnji del dno. Če smo zaradi oblikovanja odrezali kaj testa, ga prihranimo, ker ga bomo kasneje uporabili. Super je, če imamo pekač, kateremu lahko sami oblikujemo velikost. Če ga nimamo, poiščemo najbolj primernega po velikosti.

Lotimo se peke čokoladnega biskvita in sicer na enak način kot svetlega, s to razliko, da dodamo 1 žlico grenkega pravega kakava. Na koncu z lopatko rahlo primešamo sneg beljakov.

Zmes za čokoladni biskvit poravnamo v pekač mere 30 x 18 cm obložen s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 20 minut.

Ko je čokoladni biskvit pečen, odstranimo peki papir in testo raztrgamo na manjše kose.

V nadrobljen čokoladni biskvit lahko sedaj dodamo tudi svetel biskvit, če smo ga zaradi oblikovanja kaj odrezali. Dodamo še 2 žlici lchf marmelade, par kapljic pomarančne arome, nekaj več kapljic rumove arome, cca. 100 ml vode, 2 žlici mletih mandljev in z rokami zgnetemo v homogeno zmes. Delamo po občutku, kar pomeni, da ne sme biti preveč mokro in ne preveč suho. V mislih morate imeti, da naj bo zmes takšna, da jo bomo lahko kasneje brez težav rezali in da se ne bo drobilo in razlezlo. Če je masa presuha, dodamo še malo vode, če je premokra, dodamo mlete mandlje. Maso med pripravo poskusimo in po potrebi dodamo še sukrin v prahu. Jaz imam rada sladko in sem dodala še eno žlico sukrina. V masi morate čutiti aromo ruma, če je premalo intenzivna, dodajte še več rumove arome. Nato primešamo še maslo. Gnetemo z rokami tako dolgo, da se maslo pod toploto rok stopi.

Svetel biskvit rahlo navlažimo z vodo, kateri smo dodali par kapljic pomarančne arome. Preko premažemo 2 žlici lchf marmelade. Jaz sem uporabila malinovo, ki jo naredim sama, slajena je s sukrinom.

Nato čez namaz marmelade z rokami  razporedimo punčev nadev in ga čim bolj enakomerno poravnamo. Pomagamo si z žlico.

Sedaj pripravimo še sladkorni led iz sukrina v prahu.  Odmerimo 5 žlic sukrina in cca. sok ene in pol limone ter noževo konico rdeče jedilne barve. Preliv ne sme biti pretrd, ker drugače ga ne bomo mogli preliti. Gostoto uravnavamo s sokom limone. Dodamo še par kapljic rumove arome.

Sladkorni led čimbolj enakomerno prelijemo čez punčev nadev. Postavimo na hladno, da se strdi.

Lchf sočne rum punč rezine po želji okrasimo, razrežemo in ponudimo.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor