Kokosovo pecivo z gozdnimi sadeži
Kokosovo pecivo z gozdnimi sadeži je sočno pecivo, v katerem se čudovito prepletata okusa kokosa in gozdnih sadežev. Priprava je zelo enostavna in ne zahteva posebnih kuharskih sposobnosti. Le navodilom je potrebno slediti in že se lahko sladkamo s slastnim pecivom. Meni je pecivo še posebej všeč zaradi posebne svežine in okusa, ki ga pecivu dajo gozdni sadeži.
Kokosovo pecivo z gozdnimi sadeži – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- merilna posoda za tekočine
- jedilna žlica
- ribežen z drobnimi luknjicami
- ožemalnik za citruse
- čajna žlička
- plastična posoda v kateri bomo zamesili pecivo
- električni mešalnik z metlicama za stepanje
- cedilo
- lopatka za torte
- pekač
- peki papir (ali malo maščobe, s katero namastimo pekač)
- pečica (navadna)
Kokosovo pecivo z gozdnimi sadeži – sestavine:
(za pekač dimenzij 20 × 27 cm)
- 185 g zmehčanega masla
- 200 g sladkorja
- 2 čajni žlički naribane limonine lupinice (BIO!)
- 2 jedilni žlici limoninega soka
- 4 jajca
- 185 g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 60 g grobo mlete kokosove moke
- 150 ml kokosovega mleka
- 300 g gozdnih sadežev (zamrznjenih)
- sladkor v prahu za posip
Kokosovo pecivo z gozdnimi sadeži – priprava:
Pripravimo in odtehtamo vse sestavine. V plastično posodo damo najprej zmehčano maslo in sladkor ter ju dobro zmiksamo z električnim mikserjem z metlicama za stepanje. Dobiti moramo rahlo, svetlo maso. Nato eno po eno dodajamo jajca in vsako posebej na hitro vmešamo v maso iz masla in sladkorja.
V maso dodamo kokosovo moko, limonino lupinico, limonin sok in kokosovo mleko. Ponovno premiksamo. V moko vmešamo pecilni prašek, nato pa vse skupaj presejemo v pripravljeno maso. Pomagamo si s cedilom. Premešamo s kuhalnico ali žlico. Čisto na koncu v maso vmešamo še gozdne sadeže. Lahko tudi samo borovnice ali samo maline, če nam je tako ljubše.
Pekač namastimo in vanj vlijemo pripravljeno maso. Maso razporedimo po celotnem pekaču. Pomagamo si z lopatko za torte ali žlico. Pecivo pečemo 45 minut v predhodno ogreti pečici (navadna) na 180 °C. Če se pecivo po vrhu že precej zapeče, ga pokrijemo s peki papirjem ali alu folijo. V moji pečici moram to pecivo pokriti cca. 15 – 20 minut pred predvidenim koncem pečenja.
Ko je pecivo pečeno, počakamo, da se ohladi v pekaču, nato ga posujemo s sladkorjem v prahu, narežemo na poljubno veliko kose in postrežemo.
Uživajte v okusih!