Kokosovo pecivo z gozdnimi sadeži
Print Friendly, PDF & Email

Kokosovo pecivo z gozdnimi sadeži je sočno pecivo, v katerem se čudovito prepletata okusa kokosa in gozdnih sadežev. Priprava je zelo enostavna in ne zahteva posebnih kuharskih sposobnosti. Le navodilom je potrebno slediti in že se lahko sladkamo s slastnim pecivom. Meni je pecivo še posebej všeč zaradi posebne svežine in okusa, ki ga pecivu dajo gozdni sadeži.

kokosovo-pecivo-z-gozdnimi-sadeziKokosovo pecivo z gozdnimi sadeži – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • merilna posoda za tekočine
  • jedilna žlica
  • ribežen z drobnimi luknjicami
  • ožemalnik za citruse
  • čajna žlička
  • plastična posoda v kateri bomo zamesili pecivo
  • električni mešalnik z metlicama za stepanje
  • cedilo
  • lopatka za torte
  • pekač
  • peki papir (ali malo maščobe, s katero namastimo pekač)
  • pečica (navadna)

Kokosovo pecivo z gozdnimi sadeži – sestavine:

(za pekač dimenzij 20 × 27 cm)

  • 185 g zmehčanega masla
  • 200 g sladkorja
  • 2 čajni žlički naribane limonine lupinice (BIO!)
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 4 jajca
  • 185 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 60 g grobo mlete kokosove moke
  • 150 ml kokosovega mleka
  • 300 g gozdnih sadežev (zamrznjenih)
  • sladkor v prahu za posip

Kokosovo pecivo z gozdnimi sadeži – priprava:

Pripravimo in odtehtamo vse sestavine. V plastično posodo damo najprej zmehčano maslo in sladkor ter ju dobro zmiksamo z električnim mikserjem z metlicama za stepanje. Dobiti moramo rahlo, svetlo maso. Nato eno po eno dodajamo jajca in vsako posebej na hitro vmešamo v maso iz masla in sladkorja.

kokosovo-pecivo-z-gozdnimi-sadeziV maso dodamo kokosovo moko, limonino lupinico, limonin sok in kokosovo mleko. Ponovno premiksamo. V moko vmešamo pecilni prašek, nato pa vse skupaj presejemo v pripravljeno maso. Pomagamo si s cedilom. Premešamo s kuhalnico ali žlico. Čisto na koncu v maso vmešamo še gozdne sadeže. Lahko tudi samo borovnice ali samo maline, če nam je tako ljubše.

kokosovo-pecivo-z-gozdnimi-sadeziPekač namastimo in vanj vlijemo pripravljeno maso. Maso razporedimo po celotnem pekaču. Pomagamo si z lopatko za torte ali žlico. Pecivo pečemo 45 minut v predhodno ogreti pečici (navadna) na 180 °C. Če se pecivo po vrhu že precej zapeče, ga pokrijemo s peki papirjem ali alu folijo. V moji pečici moram to pecivo pokriti cca. 15 – 20 minut pred predvidenim koncem pečenja.

kokosovo-pecivo-z-gozdnimi-sadeziKo je pecivo pečeno, počakamo, da se ohladi v pekaču, nato ga posujemo s sladkorjem v prahu, narežemo na poljubno veliko kose in postrežemo.

kokosovo-pecivo-z-gozdnimi-sadeziPoskusite tudi:

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor