Slastne kokosove rezine
Slastne kokosove rezine so narejene iz enostavnega kokosovega nadeva, ki ga damo na osnovo iz puhastega čokoladnega biskvita, vse skupaj pa prelijemo s čokoladnim prelivom. Vsi, ki sem jim pecivo postregla, so rekli, da je, kot bi jedel Bounty čokoladice. Jaz pa pravim, da je še boljši in da se Bounty lahko kar skrije. Zagotovo so kokosove rezine eno mojih najljubših peciv. Najboljše so, ko odstojijo par ur v hladilniku – najbolje čez noč. Priporočam jih vsem ljubiteljem kokosa in iskreno upam, da vam bodo všeč, tako kot so meni.
Slastne kokosove rezine – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- deska za rezanje
- nož
- 2 plastični posodi za miksanje
- ročni mešalnik z nastavki za stepanje
- lopatka za torte
- 2 srednje veliki skledi
- cedilo
- jedilna žlica
- čajna žlička
- manjša kozica
- pekač 20 × 27 cm (Ikein keramični)
- pečica (navadna)
Slastne kokosove rezine – sestavine:
(za pekač dimenzij 20 × 27 cm)
Biskvit:
- 50 g moke
- 1 zvrhana jedilna žlica kakava
- ščep vanilje v prahu
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 3 jajca
- 50 g sladkorja
- 2 jedilni žlici (30ml) vode
- 2 jedilni žlici (30 ml) olja
Nadev:
- 230 g grobe kokosove moke
- 400 g sladkanega kondenziranega mleka
Preliv:
- 120 g temne čokolade
- 100 ml sladke smetane za stepanje
Slastne kokosove rezine – priprava:
Odtehtamo in pripravimo si vse sestavine. Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake in sladkor penasto umešamo. Dobiti moramo zračno, svetlo maso, kateri med počasnim mešanjem dodamo 2 jedilni žlici vode in 2 jedilni žlici olja.
V stepene rumenjake in sladkor damo eno zvrhano žlico kakava in malo vanilje v prahu ter premešamo.
V maso presejemo moko, ki smo ji predhodno vmešali pecilni prašek in ponovno premešamo.
Na koncu dodamo še v čvrst sneg stepene beljake in jih previdno vmešamo v maso. Maso za biskvit prelijemo v namaščen pekač in damo peči v predhodno ogreto pečico (navadno) na 180 ºC.
Biskvit pečemo 30 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem. Če pride zobotrebec ven čist, je biskvit pečen. V nasprotnem primeru podaljšamo čas pečenja za par minut. Biskvit ohladimo v pekaču.
V plastični posodi zmešamo kokosovo moko in kondenzirano mleko.
Nadev enakomerno razporedimo in razmažemo po ohlajenem biskvitu. Če ne gre drugače, si pomagamo z navlaženo žlico.
V manjši kozici skoraj do vretja segrejemo sladko smetano za stepanje. Čokolado naribamo ali na drobno narežemo. Čokolado damo v skodelico in jo prelijemo z vročo sladko smetano. Mešamo, dokler ne dobimo gladkega čokoladnega preliva, s katerim prelijemo kokosov nadev. Čokoladni preliv čim bolj enakomerno razmažemo po pecivu.
Pecivo narežemo na poljubno velike kose in postrežemo.