Bananine rezine z vaniljevo-skutino kremo
Print Friendly, PDF & Email

Bananine rezine z vaniljevo-skutino kremo na čokoladnem biskvitu so slastno, hitro pripravljeno pecivo. Vaniljevo-skutina krema je izredno rahla in kremasta. Najtežji del priprave je pustiti rezine v hladilniku čez noč, da se okusi povežejo med seboj. Ampak se splača potrpeti, saj dobimo odlične, čudovito kremaste in slastne rezine.

bananine-rezine-z-vaniljevo-skutino-kremoBananine rezine z vaniljevo-skutino kremo – pripomočki:

  • pekač 20 × 27 cm
  • peki papir
  • pečica
  • 2 plastični posodi za stepanje
  • mikser z metlicama za stepanje
  • jedilna žlica
  • cedilo
  • čajna žlička
  • kuhinjska tehtnica
  • ročna metlica za stepanje
  • nož
  • kozica
  • lopatka
  • ribežen

Bananine rezine z vaniljevo-skutino kremo – sestavine:

(za pekač 20 × 27 cm)

BISKVIT:

  • 3 jajca (velikost L 63 – 73 g)
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 20 g kakava
  • 5 jedilnih žlic vode
  • 60 g gladke moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška

KREMA:

  • 1 paket vaniljevega pudinga
  • 100 g sladkorja
  • 3 dl mleka
  • 80 g masla ali margarine
  • 250 g pasirane skute
  • 1,5 dl sladke smetane za stepanje

DODATNO ŠE:

  • 3 – 4 zrele banane (na olupkih morajo biti rjave pike)
  • malo naribane temne čokolade za posip

Bananine rezine z vaniljevo-skutino kremo – priprava:

Pripravimo si vse sestavine. Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem v prahu. Mešamo toliko časa, da dobimo rahlo, svetlo maso.

bananine-rezine-z-vaniljevo-skutino-kremoV skodelici zmešamo kakav s petimi žlicami vode in vlijemo v maso iz rumenjakov in sladkorja. V maso presejemo moko, v katero smo predhodno vmešali pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešamo. Čisto na koncu previdno (z žlico, ne mikserjem) vmešamo še v čvrst sneg stepene beljake.

bananine-rezine-z-vaniljevo-skutino-kremoPečico (navadno) segrejemo na 180 ºC. Pekač obložimo s peki papirjem oz. ga namastimo in posujemo z moko. Pripravljeno maso za biskvit vlijemo v pekač in enakomerno porazdelimo po pekaču. Biskvit pečemo 12-15 minut v predhodno ogreti pečici. Naredimo preizkus z zobotrebcem. Zobotrebec zapičimo v biskvit. Če je biskvit pečen, ostane zobotrebec čist. Pečen biskvit ohladimo.

bananine-rezine-z-vaniljevo-skutino-kremo

Opomba:
Biskvit pride precej tanek. Količine v receptu so primerne izključno za pekač navedene velikosti. Sama uporabljam Ikein keramični pekač.

Medtem ko se biskvit peče, pripravimo vaniljevo-skutino kremo. Sladko smetano čvrsto stepemo. V kozico damo mleko ter z metlico za stepanje vmešamo še sladkor in vaniljev puding. Med kuhanjem ves čas mešamo, da se nam ne prime na dno. Kuhan puding odstavimo in malo pohladimo, nato mu vmešamo maslo (lahko tudi margarino) in mešamo, dokler se maslo ne stopi. Puding ohladimo do konca. Ohlajenemu primešamo najprej skuto potem še stepeno sladko smetano.

bananine-rezine-z-vaniljevo-skutino-kremoBanane olupimo, po dolžini prerežemo na pol ter razporedimo po pečenem in ohlajenem biskvitu. Banane morajo biti resnično dobro zrele – na olupkih morajo biti rjave pike – drugače pecivo ni dobro.

bananine-rezine-z-vaniljevo-skutino-kremoČez banane razporedimo vaniljevo-skutino kremo. Pekač malo pretresemo, da krema zapolni vse prazne prostorčke med bananami. Kremo poravnamo z lopatko in damo v hladilnik za čez noč, da se krema nekoliko strdi in da se okusi povežejo med seboj. Naslednji dan po rezinah potrosimo malo naribane čokolade.

bananine-rezine-z-vaniljevo-skutino-kremoNarežemo na poljubno velike rezine in postrežemo.

bananine-rezine-z-vaniljevo-skutino-kremoUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor