Jagodne rezine brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Jagodne rezine brez peke so pripravljene enostavno in hitro. Lahko bi rekli, da gre za nekakšno verzijo jagodnega tiramisuja. Baby piškoti namočeni v jagodni sok, sočne, sladke jagode in krema iz mascarpone sira in sladke smetane.

Jagodne rezine brez peke

Pripomočki za jagodne rezine

  • pekač velikosti 30*35 cm
  • električni mešalnik

Sestavine za jagodne rezine brez peke

  • cca. 200 g baby piškotov
  • 2 dl jagodnega soka (lahko tudi mleko)
  • 250 g mascarpone sira
  • 500 ml sladke smetane
  • 500 g svežih jagod
  • 3-4 žlice sladkorja v prahu oz. po okusu

Priprava jagodnih rezin brez peke

Jagode operemo in jim odstranimo zeleni del in odlagamo na cedilo, da se bodo čim bolj odtekle in osušile. Pripravimo si pekač, baby piškote in v globok krožnik nalijemo jagodni sok. Vsak piškot z obeh strani za nekaj sekund pomočimo v jagodni sok ter enega poleg drugega polagamo v pekač. Ko s piškoti pokrijemo celotno dno pekača, s preostalim jagodnim sokom prelijemo piškote v pekaču. Pustimo ob strani.

Jagodne rezine brez peke

Pripravimo kremo in trdo stepemo sladko smetano. V drugi posodi pa mascarpone in sladkor v prahu, kateremu nato počasi vmešamo še že stepeno sladkor smetano. Jagodne rezine brez peke

Jagode, ki so se sedaj že nekoliko odtekle, narežemo na majhne koščke in jih dodamo ter ročno vmešamo v mascarpone kremo, ki jo nato porazdelimo po piškotih, ki so že v pekaču.

Jagodne rezine brez peke

Sedaj nam preostane le še to, da za vsaj nekaj ur pekač s sladico prestavimo v hladilnik (da se piškoti dobro prepojijo s sokom, kremo), lahko tudi preko noči.

Jagodne rezine brez peke

Narežemo in razdelimo na porcije, zraven lahko postrežemo še kakšno svežo jagodo in sladkanje je tu.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor