Čudoviti muffini iz pirine moke
Čudoviti muffini z malo bolj zdravimi sestavinami. Meni zelo ljuba sladica, saj se lahko vsakič malo poigram in zamenjam sestavine. Če niste ljubitelji čokolade jo preprosto črtajte iz recepte in dobili boste čudovit sadni okus. Kokosovo olje, da tej sladici čudovit vonj, ki ga lahko zaokrožite, če dodate v samo zmes še malo kokosove moke.
Muffini iz pirine moke – pripomočki:
- pekač za muffine (12 kosov)
- papirnate posodice za muffine
- 2 posodi za mešanje
- električni mešalnik
- večji nož
- deska za rezanje
Muffini iz pirine moke – sestavine:
- 200 g pirine moke
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- 1 žlica pravega kakava (večji procenti)
- 100 g rjavega/trsnega sladkorja ali kokosovega sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja – bourbon
- 2 jajci
- 1,5 dl mleka
- 0,5 dl kokosovega olja
- 50 g temne čokolade
- sadje po želji
- čokoladne kapljice za okras
Muffini iz pirine moke – postopek:
Najprej z žlico zmešamo suhe sestavine: moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, ščepec soli, kakav, sladkor, vanilijev sladkor in vanilijev sladkor – bourbon.
V mikrovalovki ali nad paro stopimo kokosovo olje.
Nato v drugi posodi z električnim mešalnikom zmešamo mokre sestavine: jajca, kokosovo olje in mleko.
Mokre sestavine prelijemo v suhe in jih pustimo, da se navlažijo. Narežemo sadje in čokolado na poljubno velike koščke in samo čokolado dodamo ostalim sestavinam.
V pekač za muffine vstavimo papirnate posodice in jih napolnimo z maso. Na koncu jih posujemo s čokoladnimi kapljicami in dodamo sadje.
Pečemo 30 minut na 180°C.
Če želimo, da je okus po čokoladi še bolj močan dodamo večje količine kakava, vendar skladno s tem tudi sladkorja, če ne lahko izpadejo malo preveč grenki.