Čokoladno maskarponejeve tortice
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno maskarponejeve tortice so primerne za vse ljubitelje nežne čokolade. Nežne zato, ker je sladica puhasta, mehka in sočna. Biskvit je namočen in s tem sočen, maskarponejeva plast pa doda kremasto teksturo.

Pripomočki za pripravo čokoladno maskarponejevih tortic

  • pekač 24 cm x 24 cm

Sestavine za pripravo čokoladno maskarponejevih tortic

za 25 koščkov/16 večjih

za testo

  • 4 jajca
  • 5 žlic sladkorja
  • 4 žlice moke
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščep soli
  • 1 dl mleka za vlaženje testa

za čokoladno kremo

  • 40 g temne čokolade
  • 50 g mlečne čokolade
  • 1 dl  smetane
  • 2 dl smetane

za maskarponejevo kremo

  • 2 dl smetane
  • 250 g maskarponeja
  • 1 vanilija
  • 1 žlica sladkorja v prahu

za okras

  • maline

Postopek priprave čokoladno maskarponejevih tortic

Čokoladno maskarponejeve tortice pričnemo pripravljati s pečenjem biskvita. V večjo posodo ubijemo 4 jajca, rumenjakov in beljakov ne ločujemo, dodamo 5 žlic sladkorja in sol. Z mešalnikom mešamo  3-4 minute, da dobimo gosto kremasto maso. V manjšo posodico odmerimo moko, kakav v prahu in pecilni prašek. Dobro premešamo in skozi cedilo presejemo v jajčno zmes.

Z najnižjimi vrtljaji mešalnika vmešamo suhe sestavine in prelijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečico nastavimo na 175 stopinj Celzija in vanjo postavimo pekač. Pečemo okrog 25 minut. Proti koncu pečenja preverimo z zobotrebcem, če je biskvit pečen.

Med pečenjem biskvita si pripravimo čokoladno kremo. V posodico nakockamo čokolado, v lončku segrejemo 1 dl sladke smetane. Smetano segrejemo skoraj do vrelišča, čisto zavreti ne sme. Z vročo smetano prelijemo čokolado in dobro mešamo, da se koščki smetane popolnoma raztopijo.

Čokoladno osnovo ohladimo. Medtem stepemo 2 dl sladke smetane do čvrstega. Ko je osnova popolnoma hladna, jo stepemo z mešalnikom in nežno vmešamo v stepeno smetano. Malenkost čokoladne osnove si pustimo za na konec, za okras.

Naslednji korak priprave čokoladno maskarponejevih tortic je priprava bele kreme. Ponovno stepemo 2 dl smetane do čvrstega, primešamo maskarpone, sladkor v prahu in vanilijev sladkor.

Ohlajen biskvit zvrnemo na peki papir in prerežemo na pol. S polovico mleka navlažimo prvo plast biskvita, namažemo z maskarponejevo kremo in nato še s čokoladno. Položimo drugo plast bistvita in postopek ponovimo.

Čokoladno osnovo, ki smo si jo pustili za okras, po želji nanesemo na vrhnjo plast čokoladne kreme. Dodamo še maline. Jaz sem jih razporedila tako, kot sem kasneje razrezala kvadratke. Koščki so bili zelo majhni. Če želite večje, postavite po 4 maline v vrsto, namesto 5.

Ko je bila sladica zložena, sem jo za nekaj ur postavila v hladilnik. Nato sem razrezala in postregla na rojstnem dnevu. Naj tekne!

 

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor