Čokoladno-karamelne rezine
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno-karamelne rezine z mascarpone sirom so mehke in nežne, v ustih pa se kar topijo. Poleg se odločno poda malo vaniljevega sladoleda ali stepene sladke smetane. Priprava pa je zelo enostavna in hitra.

cokoladno-karamelne-rezine-14

Pripomočki za čokoladno-karamelne rezine

  • 2 posodi – ena manjša in ena večja (za topljenje čokolade na vodni kopeli)
  • ročni električni mešalnik
  • silikonska lopatka
  • kuhinjska tehtnica
  • pekač velikosti 15×30 cm
  • papir za peko
  • štedilnik in pečica

Sestavine za čokoladno-karamelne rezine

  • 170 g čokolade s karamelnim polnilom (sama sem uporabila Milkino)
  • 3 cela jajca
  • 1 ščepec soli
  • 250 g mascarpone sira
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 25 g koruznega škroba
  • 25 g gladke bele moke

Priprava čokoladno-karamelnih rezin

Najprej priklopimo pečico in temperaturo nastavimo na 170 °C (ventilacijska pečica). Nato na vodni kopeli stopimo čokolado. Ker gre za čokolado s karamelnim polnilom, se ne bo stopila kot običajna mlečna čokolada, ampak bo nastal ”kupček” stopljene čokolade.

cokoladno-karamelne-rezine-1

Stopljeni čokoladi z mešalnikom primešamo mascarpone. Mešamo tako dolgo, da dobimo enotno, popolnoma gladko zmes.

cokoladno-karamelne-rezine-2

V drugi skledi penasto vmešamo jajca in sladkor. Mešamo pri najvišji hitrosti cca. 3-5 minut. Toliko, da dobimo gladko, kremasto zmes. Ta korak je zelo pomemben, zato nikar ne bodite nestrpni in jajca in sladkor res stepajte tako dolgo, da zmes naraste in postane gladka in kremasta.

cokoladno-karamelne-rezine-3

Jajčni zmesi dodamo čokolado zmešano z mascarponejem, moko, koruzni škrob in ščepec soli. Ponovno zmiksamo, da nastane gladka zmes brez grudic.

cokoladno-karamelne-rezine-4

Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo zmes za čokoladno-karamelne rezine.

cokoladno-karamelne-rezine-12

Pečemo 20-25 minut v pečici, ki se je medtem že ogrela (moje čokoladno-karamelne rezine so se pekle 22 minut). Nato pa pekač z čokoladno-karamelnimi rezinami vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo, nato pa jih narežemo na poljubno široke rezine (režemo lahko tudi še mlačne).

cokoladno-karamelne-rezine-13

Čokoladno-karamelne rezine hranimo na sobni temperaturi in poleg njih lahko po želji postrežemo kepico sladoleda ali malo stepene sladke smetane, lahko jih oblijemo s čokoladnim prelivom ali pa postrežemo kar takšne. Izbira je vaša.

cokoladno-karamelne-rezine-1

Prijetno sladkanje vam želim!

cokoladno-karamelne-rezine-15

Poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor