Čokoladne rezine brez moke
Print Friendly, PDF & Email

Zelo čokoladne rezine brez moke bodo vsekakor všeč vsem ljubiteljem čokoladnih sladic. Ker čokoladne rezine ne vsebujejo moke, so primerne tudi za tiste, ki ne smejo uživati moke. Sočne in zelo čokoladne, poleg pa kepica sladoleda. Ste za?

cokoladne-rezine-brez-moke (18)

Pripomočki za pripravo čokoladnih rezin brez moke

  • ročni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • plastična posoda
  • kozica
  • pekač, velikosti 13 x 30 centimetrov
  • papir za peko
  • silikonska lopatka
  • električna pečica, štedilnik

Sestavine za pripravo čokoladnih rezin brez moke

  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 200 g masla
  • 40 g mletega sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja ali 1 jedilna žlica domačega vaniljevega sladkorja
  • 3 cela jajca
  • 2 jajčna rumenjaka
  • 1 čajna žlička mlete kave (cca. 2 grama) (lahko tudi izpustite)

Postopek priprave čokoladnih rezin brez moke

Najprej v kozico nalomimo čokolado in na kose narežemo maslo, na štedilniku pri nižji temperaturi počasi stopimo maslo in čokolado. Pri tem si pomagamo s silikonsko lopatko in mešamo. Istočasno priklopimo električno pečico in njeno temperaturo nastavimo na 160 °C (ventilacijska pečica). Ko sta čokolada in maslo stopljena, odstavimo z ognja in pustimo, da se malenkost ohladita.

cokoladne-rezine-brez-moke (2)

Nato v plastično skledo damo 3 cela jajca in 2 jajčna rumenjaka (beljaka lahko porabite za npr. španske vetrce s kokosom), mleti sladkor, vaniljev sladkor in mleto kavo. S pomočjo ročnega mešalnika sestavine zmešamo. Miksamo pri najvišji hitrosti toliko časa (cca.4-5 minut), da se masa potvoji in nastane rahla, zmes, kremaste teksture. Ta korak je zelo pomemben, zato naj se vam ne mudi.

cokoladne-rezine-brez-moke (3)

Nato zmesi dodamo še stopljeno čokolado in maslo. Ponovno dobro vmešamo s pomočjo ročnega mešalnika. Zmes naj bo enotna in rahla.

cokoladne-rezine-brez-moke (8)

Vse skupaj vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 25 minut v pečici, ki se je že ogrela na 160 °C (ventilacijska pečica).

cokoladne-rezine-brez-moke (9)

Ko so čokoladne rezine brez moke pečene, jih skupaj s pekačem vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo v pekaču. Ko so hladne, jih razrežemo na poljubne rezine in jih postrežemo skupaj s kepico vaniljevega sladoleda (lahko tudi borovničev ali višnjev, …).

cokoladne-rezine-brez-moke (16)

Sama sem jih postregla še z dodatkom zamrznjenih malin (svežih nisem imela), ki sem jih potresla po čokoladnih rezinah brez moke in sladoledu. Maline celotni sladici dodajo prijetno sladko-kislo osvežitev.

cokoladne-rezine-brez-moke (17)

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor