Lizike čokoladna čipka
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna čipka je že nekaj časa kulinarični hit in se uporablja za dekoracijo prefinjenih slaščic, predvsem tortic. Ljubitelji čokolade in lizik pa si lahko z nekaj domišljije in ustvarjalnosti naredimo lizike čokoladna čipka.

Lizike-cokoladna-cipka

Lizike čokoladna čipka – pripomočki:

  • kozarec
  • peki papir
  • pisalo
  • selotejp
  • lesena nabodala ali palčke
  • manjša posoda za čokolado
  • manjše vrečice
  • žlica

    Lizike-cokoladna-cipka-1

Lizike čokoladna čipka – sestavine:

Za 4 lizike potrebujemo 6 koščkov čokolade.

  • čokolada (mlečna, bela ali temna)
  • jedilna dekoracija (perlice, zvezdice …)

 

Lizike čokoladna čipka – postopek:

Čokolado nalomimo na koščke. Uporabimo lahko katerokoli vrsto čokolade, ki jo imamo radi: mlečno, temno ali belo.

Lizike-cokoladna-cipka-2

Pri nizki temperaturi stopimo čokolado na vodni pari.

Lizike-cokoladna-cipka-3

Na peki papir narišemo krogce ali druge poljubne oblike. Pomagamo si lahko s kozarcem ali modelčki za piškote.

Lizike-cokoladna-cipka-4

Peki papir nato obrnemo, da preprečimo stik barve pisala in čokolade. Pripravimo še lesena nabodala, ki naj bodo dolga dobrih 10 cm. Da se nam peki papir med ustvarjanjem ne bo premikal, je najboljše, da ga prilepimo na delovno površino s selotejpom.

Lizike-cokoladna-cipka-5

Vrečico za dekoriranje napolnimo s stopljeno čokolado in ustvarjanje se lahko prične. Na mesto, kjer bomo pritrdili paličico, naredimo kupček čokolade.

Lizike-cokoladna-cipka-6

Na ta kupček položimo leseno paličico in jo prekrijemo s čokolado.

Lizike-cokoladna-cipka-7

Naredimo poljubne oblike in vzorce lizik, uporabimo lahko različne barve čokolade. Ne pozabite – vaja dela mojstra.

Lizike-cokoladna-cipka-8

Lizike čokoladna čipka bodo še bolj privlačne, če jih bomo okrasili z jedilnimi okraski. Lahko jih posujemo z majhnimi perlicami ali pisanimi mrvicami.

Lizike-cokoladna-cipka-9

Peki papir prenesemo na pekač in ga postavimo v skrinjo vsaj za 10 minut. Lizike čokoladna čipka je najbolje postreči takoj, ko jih vzamemo iz skrinje.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor