Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Če obožujete čokolado, je ta čokoladna torta idealna za vas, saj vsebuje kar tri vrste čokolade. V biskvitu se prepletata temna in mlečna, v kremi pa kraljuje Ruby čokolada. Ruby je novo odkritje v svetu čokolade. Izdelana je namreč iz posebne vrste kakava, ki da čokoladi čudovito roza barvo in okus, ki spominja na jagodičevje. V tej torti se prepletajo sladki in kisli okusi, za hrustljavost pa poskrbijo krispiji. Čokoladna torta z Ruby čokolado ni zahtevna za pripravo in ne potrebujemo slaščičarskega znanja, da bi nam uspela.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado – pripomočki:

  • tortni model (premera 26 cm)

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado – sestavine:

za biskvit

  • 2 skodelici (250 ml) gladke moke
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 2 žlici kakava
  • 1/2 pecilnega praška
  • 60 g jedilne ali temne čokolade
  • 40 g mlečne čokolade
  • 100 ml olja
  • 1 jajce
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 200 ml mleka

za kremo

  • 200 ml + 50 ml mleka
  • 3 žlice ostre moke
  • 3 žlice sladkorja
  • 60 g Ruby čokolade
  • 100 g masla

in še

  • 3 žlice kisle marmelade
  • 3 žlice krispijev

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado – postopek:

V posodo stresemo moko, pomešano s pecilnim praškom, sladkor in kakav.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Obe vrsti čokolade grobo nasekljamo in dodamo v skledo. Dodamo še ostale, mokre sestavine (olje, jajce, jogurt in mleko) in s kuhalnico ali žlico dobro premešamo, da se vse sestavine med sabo povežejo.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Na dno tortnega modela položimo papir za peko, dodatna pomastitev pekača pa ni potrebna. Maso zlijemo v model in pečemo v navadni pečici, na 180 °C, približno pol ure. Da bo torta zagotovo pečena, opravimo preizkus z zobotrebcem.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Kremo skuhamo podobno, kot puding. V kozico natočimo 200 ml mleka in segrevamo. V skledici zmešamo moko, sladkor in 50 ml mleka.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Ko mleko zavre, zakuhamo vanj dobljeno zmes in močno mešamo z metlico. Kuhamo nekoliko dlje, kot bi kuhali puding, nato pa kozico umaknemo s štedilnika in v toplo kremo vmešamo Ruby čokolado. Kremo med ohlajanjem večkrat premešamo, da se ne naredi skorjica.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Ko se krema povsem ohladi, v večji skledi penasto stepemo maslo, ki naj bo ogreto na sobno temperaturo, nato pa postopoma dodajamo kremo in mešamo z električnim mešalnikom.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Ohlajeni biskvit vzdolžno prerežemo na pol. Spodnjo polovico premažemo z marmelado. Priporočam kislo marmelado. Sama sem uporabila višnjevo. Čez marmelado namažemo kremo z Ruby čokolado. Žlico ali dve kreme lahko prihranimo za okrasitev torte.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Čez kremo enakomerno posujemo hrustljave krispije in pokrijemo z drugo polovico biskvita.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Torto okrasimo po želji.

Čokoladna torta s kremo z Ruby čokolado

Brbončice vam bodo hvaležne.

Poskusite pripraviti še kakšno torto:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor