Čokoladna torta: črno – bela fantazija
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna torta imenovana črno – bela fantazija je torta brez moke, s panacoto in mandljevim karamelom. Njen okus vas bo ponesel v višave. Res je, bo kar držalo, čokoladna torta: črno – bela fantazija je popolna sladica za razvajanje.

Čokoladna torta: črno - bela fantazija

Čokoladna torta: črno – bela fantazija – pripomočki:

  • električni mešalnik
  • ponev za pripravo karamela
  • peki papir
  • kozica za pripravo panacote
  • kozica za topljenje čokolade
  • model za peko torte
  • metlica za stepanje
  • posode za mešanje sestavin
  • valjar

Čokoladna torta: črno – bela fantazija – sestavine:

• 350 g temne čokolade
• 250 g sladkorja za karamel
• 150 g sladkorja v prahu
• 250 g masla
• 5 jajc
• mleti mandlji
• 700 ml sladke smetane
• 3 dl mleka
• 10 g želatine v prahu

Čokoladna torta: črno - bela fantazija

Čokoladna torta: črno – bela fantazija – postopek:

Karamel:

250 g sladkorja vsujemo v ponev in ga raztopimo.

Nasvet
Karamela nikoli ne mešamo, ponev mora biti v vodoravnem položaju in počakamo, da se sladkor na zmerni temperaturi raztopi.
Dodamo nadrobljene mandlje. Vsebino vlijemo na pomaščen pekač in počakamo, da se ohladi.

Čokoladna torta: črno - bela fantazija

Ko je ohlajen, ga z valjarjem zdrobimo na majhne kose, nekaj pustimo večjih za dekoracijo torte.

Torta:

350 g temne čokolade raztopimo nad soparo, postopoma dodajamo 250 g masla da dobimo lepo svetlikajočo čokoladno kremo.
100 g sladkorja v prahu zmešamo s 2 celima jajcema in 3 rumenjaki.

Mešamo tako dolgo da dobimo lepo svetlo rumeno kremo.
Iz 3 beljakov naredimo trd sneg v katerega postopoma vmešamo 59 g sladkorja v prahu.

Počasi zmešamo stopljeno čokolado, jajčno kremo in sneg, dodamo še nadrobljen karamel. Sestavine moramo zares dobro in nežno premešati.

Čokoladna torta: črno - bela fantazija

V tortni model, premera 26 cm, obloženega s pomaščenim peki papirjem, vlijemo čokoladno maso.
Rahlo pretresemo, da iztisnemo morebitne zračne mehurčke iz mase.
Postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo 35 minut. Torto ohladimo.

Čokoladna torta: črno - bela fantazija

Pannacota

700 ml sladke smetane za stepanje in 3 dl mleka segrevamo do temperature pod vreliščem. Želatino katero smo predhodno namočilo v 8 žlicah mlačne vode, segrejemo da postane tekoča in dodamo v kozico z smetano.

Čokoladna torta: črno - bela fantazija

Premešamo z metlico za ročno stepanje in odstavimo z ognja.
Pustimo, da se ohladi in prelijemo po vrhu torte. Postavimo v zamrzovalnik za 20 minut, da dobi potrebno trdoto. Po vrhu okrasimo z večjimi kosi karamela in zdrobljenim karamelom.

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor