Božanski mafini z grozdno marmelado
V primeru, da ne veste kaj z domačo marmelado in se vam rado prileže kaj sladkega, specite odlične mafine z grozdno marmelado in poljubnimi posipi. Najbolj prijajo ob jutranji kavici s pogledom na sončni vzhod – verjemite, da boste se veliko lažje odpravili od doma.
Mafini z grozdno marmelado – pripomočki:
- žlica
- žlička
- plastična posodica
- pekač za mafine
- mešalnik
Mafini z grozdno marmelado – sestavine:
- mleko (do primerne gostote)
- 2 jajci
- margarina (za namastitev pekača in jedilna žlica za v maso)
- jogurtov lonček pšenične bele moke
- 3 jedilne žlice sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
- aroma višnje
- grozdna marmelada
- mak, kokos in čokolada v prahu/kakav za na vrh
- sladkor v prahu za posip
Mafini z grozdno marmelado – priprava:
Pripravimo si sestavine. Najprej skupaj zmešamo tekoče sestavine, torej jajci, mleko, margarino ter višnjevo aromo. Dodamo še vanilin in navadni sladkor. Do gladke homogene zmesi zmisksamo z mešalnikom.
Dodamo moko in pecilni prašek (če želite bolj ‘napihnjene’ in manj ‘zbite’ od mojih na sliki, dodajte manj pecilnega praška).
Namastimo pekač za mafine ali enostavno položite papirčke.
Dobro premešano maso počasi vlivamo v modelčke ter počasi vklopimo pečico do segretja, na 200 stopinj Celzija.
S čajno žličko dodajamo grozdno marmelado v vsak mafin, ter po želji še malo prelijemo preko ali pa jo potisnemo pod vrh (da se zgoraj marmelade ne vidi). če se odločimo za ‘potisniti pod vrh’ pazimo le, da ne pride do dna in se nam zasmodi.
Sedaj po mafinih posujemo posipe po želji, v tem primeru s kokosom, kakavom in makom.
Mafine, pripravljene za v pečico pečemo na 180 stopinj Celzija približno 25 minut.
Pečene in ohlajene po želji posujemo z mletim sladkorjem.