Blondiji z višnjami in čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Blondiji z višnjami in čokolado so svetla različica brownijev (t.i. rjavčkov) in v sebi skrivajo (zame) popoln preplet sladko kislega. Temna in bela čokolada poskrbita za pravo mero sladkosti, višnje za kislost in sočnost. Priprava je zelo enostavna in hitra. Le pri sami peki moramo biti malo bolj pozorni, da blondijev z višnjami in čokolado ne prepečemo.

Blondiji z višnjami in čokolado

Pripomočki za blondije z višnjami in čokolado

  • pekač premera 20 cm ali cca. 15*25 cm
  • električni mikser

Sestavine za blondije z višnjami in čokolado

  • 130 g masla (+ nekaj za mazanje pekača)
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
  • 2 jajci (M)
  • 150 g gladke bele moke
  • 100 g temne čokolade (kapljice ali nasekljana)
  • 50 g bele čokolade (kapljice ali nasekljana)
  • 160 g razkoščičenih višenj (sveže ali zamrznjene)

Priprava blondijev z višnjami in čokolado

Maslo stopimo na nizkem ognju. Medtem, ko čakamo, da se maslo stopi, si pripravimo in odmerimo ostale sestavine (če imamo čokolado v kapljicah odmerimo le-te, sicer čokoladno tablico nasekljamo na drobne koščke), pečico pa vklopimo na 160 °C (ventilacija).

blondiji z višnjami in čokolado

Stopljenemu maslu dodamo rjav sladkor in zavojček vaniljevega sladkorja. Umešamo, da se sladkor in maslo združita.

blondiji z višnjami in čokolado

Dodamo jajci in ju penasto vmešamo – pri najvišji hitrosti miksamo cca. 2 minuti.

blondiji z višnjami in čokolado

Sedaj med mešanjem dodamo moko (počasi jo vsujemo k ostalim sestavinam) in jo zgolj na hitro vmešamo, samo toliko, da so sestavine združene.

blondiji z višnjami in čokolado

Dodamo temno in belo čokolado ter višnje. Ročno vmešamo v maso za blondije. Pekač dobro namastimo in po njem razdelimo maso za blondije.

blondiji z višnjami in čokolado

Blondije pečemo v vnaprej ogreti pečici, 160 °C (ventilacija) 28-32 minut, odvisno od moči vaše pečice. Blondiji z višnjami in čokolado so pečeni, ko se robovi obarvajo zlato-rjavo in malce odstopijo od roba pekača. Če boste delali preizkus peke z zobotrebcem, bo izvlečen zobotrebec vlažen zaradi višenj in čokolade, zato je opazovanje v zadnjih minutah peke najboljše. Seveda je odvisno tudi od tega kako pečene brownije oz. blondije imate radi. Moji so se pekli cca. 30 minut in pol.

blondiji z višnjami in čokolado

Ko so blondiji z višnjami in čokolado pečeni, jih pustimo v pekaču vsaj 1-2 uri, da se malo ohladijo in se pecivo poveže. Nato pa odstranimo obod pekača in jih narežemo na poljubne koščke. Sama jih pustim kar čez noč in jih razrežem naslednji dan.

Blondije hranimo v hladilniku, saj bodo tako počakali tudi 5 dni in še kakšnega, če jih ne bomo prej pojedli (postrežemo pa ogrete na sobno temperaturo).

Blondiji z višnjami in čokolado

Prijetno sladkanje!

Poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor