Nutellini browniji (rjavčki) iz 3 sestavin
Nutellini browniji, po slovensko rjavčki, so pripravljeni otročje lahko, le vse tri sestavine združimo v eno in že se pecivo peče. Okus pa seveda zelo Nutellin.
Pripomočki za pripravo Nutellinih brownijev:
- skleda za pripravo sestavin
- električni mešalnik
- kuhinjska tehtnica
- pekač velikosti 13×30 centimetrov (lahko tudi kakšen cm manjši)
- papir za peko
- pečica
- silikonska lopatka ali podoben pripomoček
Sestavine za Nutelline brownije
- 250 g Nutelle
- 2 jajci velikosti L
- 160 g gladke bele moke tip 500
Priprava Nutellinih brownijev (rjavčkov)
Najprej priklopimo pečico in jo segrejemo na 180 °C (klasična peka).
Vse tri sestavine odmerimo v skledo in jih s pomočjo električnega mešalnika zmešamo. Mešamo pri največji hitrosti (začnemo z najmanjšo in jo stopnjujemo), toliko, da se vse sestavine povežejo skupaj. Dobimo nekoliko gostejšo, lepljivo in svetlečo zmes.
Zmes za Nutelline brownije (rjavčke) čim bolj enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga pred tem obložili s papirjem za peko. Medtem se je pečica najverjetneje že segrela (180 °C, klasična peka, brez ventilacije), zato pekač potisnemo v pečico in rjavčke pečemo 25 minut (lahko tudi kakšno minuto več ali manj, odvisno do moči vaše pečice).
Ko so Nutellini browniji pečeni, jih pustimo v pekaču, da se ohladijo in šele nato narežemo na kose in postrežemo.
Prijetno sladkanje!
Ljubitelje sladic z Nutello vabim, da poskusijo tudi: