Bananin tiramisu
Print Friendly, PDF & Email

Včasih se mi zgodi, da med sestavinami v kuhinji najdem takšne, ki so tik pred pretekom rokom uporabe. Ker ne maram zavračati, začnem tuhtati, kako bi na najboljši način uporabila te sestavine. V tem primeru sem v hladilniku našla rikoto, ki sem jo morala na hitro porabiti. Tako je nastala ideja za bananin tiramisu.

bananin tiramisu

Bananin tiramisu – pripomočki:

  • ročni mešalnik
  • velika skleda
  • 2 veliki žlici
  • hladilnik
  • deska za rezanje
  • nož
  • merilni vrč
  • kuhinjska tehtnica
  • pekač (30 x 18 x 6)
  • globok krožnik

Bananin tiramisu – sestavine:

(za 6 oseb)bananin tiramisu

  • 250 g “baby” piškotov
  • 3 dl breskovega gostega soka
  • 250 g rikote
  • 150 g grškega jogurta
  • 0,5 l smetane za stepanje
  • 4 banane
  • kakav (za posip)

Bananin tiramisu – postopek

V skledi z ročnim mešalnikom zmešamo rikoto, jogurt in smetano. Stepamo toliko časa, dokler ne nastane kompaktna krema.

bananin tiramisu

Kremo damo v hladilnik in nato narežemo banane na približno 3 milimetre debele kolobarje.

bananin tiramisu

Gosti sok pred uporabo dobro premešamo in ga vlijemo v krožnik. Piškote na hitro (noter-ven) namočimo v soku ter jih zložimo v pekač.

bananin tiramisu

Plast piškotov premažemo z ohlajeno kremo, pri tem pomagamo z žlico. Na plast kreme pa položimo narezane banane.

bananin tiramisu

Ponovimo postopek z namočenimi piškoti, kremo in bananami. Bananin tiramisu zaključimo s kremo, ki jo okrasimo s potresenim kakavom in narezanimi bananami.

bananin tiramisu

Tiramisu postavimo za 3 ure v hladilnik in nato lahko uživamo v osvežujoči sladici.

Nasvet
Namesto breskovega soka lahko uporabimo tudi kakšen drugi gosti sok ali kompot. Namesto banan lahko uporabimo drugo sadje. Iz izkušenj pa lahko povem, da je bananin tiramisu še boljši, če ga v hladilniku pustimo čez noč.

Naj vam tekne! 🙂

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem zaposlena kot spremljevalka gibalno ovirane učenke. Zelo rada kuham, zumbam, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor