Bananin tiramisu
Včasih se mi zgodi, da med sestavinami v kuhinji najdem takšne, ki so tik pred pretekom rokom uporabe. Ker nočem zavreči živil, začnem tuhtati, kako bi na najboljši način uporabila te sestavine. V tem primeru sem v hladilniku našla rikoto, ki sem jo morala na hitro porabiti. Tako je nastala ideja za bananin tiramisu.
Bananin tiramisu – pripomočki:
- ročni mešalnik
- velika skleda
- 2 veliki žlici
- hladilnik
- deska za rezanje
- nož
- merilni vrč
- kuhinjska tehtnica
- pekač (30 x 18 x 6)
- globok krožnik
Bananin tiramisu – sestavine:
(za 6 oseb)
- 250 g “baby” piškotov
- 3 dl breskovega gostega soka
- 250 g rikote
- 150 g grškega jogurta
- 0,5 l smetane za stepanje
- 4 banane
- kakav (za posip)
Bananin tiramisu – postopek
V skledi z ročnim mešalnikom zmešamo rikoto, jogurt in smetano. Stepamo toliko časa, dokler ne nastane kompaktna krema.
Kremo damo v hladilnik in nato narežemo banane na približno 3 milimetre debele kolobarje.
Gosti sok pred uporabo dobro premešamo in ga vlijemo v krožnik. Piškote na hitro (noter-ven) namočimo v soku ter jih zložimo v pekač.
Plast piškotov premažemo z ohlajeno kremo, pri tem pomagamo z žlico. Na plast kreme pa položimo narezane banane.
Ponovimo postopek z namočenimi piškoti, kremo in bananami. Bananin tiramisu zaključimo s kremo, ki jo okrasimo s potresenim kakavom in narezanimi bananami.
Tiramisu postavimo za 3 ure v hladilnik in nato lahko uživamo v osvežujoči sladici.
Naj vam tekne! 🙂