Preprosta omaka iz kuhane govedine
Print Friendly, PDF & Email

Po pripravi goveje juhe nam običajno ostane kos kuhane govedine. Naslednji dan jo lahko predelamo v okusno solato z bučnim oljem, ali pa pripravimo kremasto omako iz kuhane govedine. Priprava omake je zelo enostavna in nam ne bo vzela več kot dvajset minut. Omako lahko ponudimo zraven riža, testenin, kuskusa, krompirja ali druge priloge.

omaka-iz-kuhane-govedine

Preprosta omaka iz kuhane govedine – pripomočki:

  • nož in deska za rezanje
  • globoka ponev
  • ribežen
  • kuhalnica
  • žlička

Preprosta omaka iz kuhane govedine – sestavine

Za 2 osebi:

  • 2 kosa kuhane govedine
  • 1 korenček
  • pest graha
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • sol in poper
  • majaron
  • 2 žlički olja

Preprosta omaka iz kuhane govedine – postopek:

Kuhano govedino narežemo na kocke. V globoki ponvi segrejemo maščobo in na njej na hitro prepražimo meso.

omaka-iz-kuhane-govedine

Tačas očistimo in naribamo korenček in ga dodamo v ponev.

omaka-iz-kuhane-govedine

Dodamo še pest graha. Premešamo in še malo pražimo, ter začinimo s soljo in poprom, po želji dodamo še malo majarona. Po želji lahko dodamo tudi drugo zelenjavo.

omaka-iz-kuhane-govedine

Nato zalijemo s smetano za kuhanje. Segrejemo do vrenja in vmes večkrat premešamo.

omaka-iz-kuhane-govedine

Omako ponudimo z rižem, testeninami, kuskusom ali drugo prilogo po želji.

omaka-iz-kuhane-govedine

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor