Tunina omaka na hitro
Včasih nimamo časa ali volje za pripravo kosila, zato se pogosto zatečemo k nezdravi hrani, a s pravo idejo to ni več potrebno. Tunina omaka na hitro je jed, ki vsebuje veliko zelenjave in jo je povsem enostavno pripraviti. Vključimo lahko našo najljubšo zelenjavo ali pa porabimo zelenjavo, ki jo imamo v hladilniku. Z različnimi kombinacijami prilog in zelenjave bo ta jed vsakič drugačna.
Tunina omaka na hitro – pripomočki:
- ponev
- nož in deska za rezanje
- kuhalnica
Tunina omaka na hitro – sestavine:
- 2 konzervi tune (80 g)
- 2 pesti mešane zelenjave (grah, korenček, cvetača…)
- 4 manjši paradižniki
- rožmarin, sol, poper
- sir po želji
Tunina omaka na hitro – postopek:
Med segrevanjem ponve odpremo konzerve s tuno in odlijemo odvečno tekočino. Če izberemo tuno v oljčnem olju, ne potrebujemo dodatne maščobe in kar stresemo tuno v ogreto ponev. Zelenjavo očistimo in narežemo na poljubno velike kose. Lahko izberemo sezonsko zelenjavo, ki je zrasla na našem vrtu ali pa uporabimo zamrznjeno. Uporabimo lahko poljubne vrste in količine zelenjave.
Paradižnike narežemo na manjše kocke in jih dodamo v ponev. Premešamo in začinimo po okusu. Segrevamo še nekaj časa, da izpari odvečna tekočina, ki jo je spustil paradižnik.
Po želji lahko v omako naribamo malo najljubšega sira, še enkrat premešamo, nato pa v omako vsujemo kuhane njoke, testenine ali krompirjeve svaljke in ponudimo.
Naj vam tekne!