Tunina omaka na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Včasih nimamo časa ali volje za pripravo kosila, zato se pogosto zatečemo k nezdravi hrani, a s pravo idejo to ni več potrebno. Tunina omaka na hitro je jed, ki vsebuje veliko zelenjave in jo je povsem enostavno pripraviti. Vključimo lahko našo najljubšo zelenjavo ali pa porabimo zelenjavo, ki jo imamo v hladilniku. Z različnimi kombinacijami prilog in zelenjave bo ta jed vsakič drugačna.

Tunina omaka na hitro

Tunina omaka na hitro – pripomočki:

  • ponev
  • nož in deska za rezanje
  • kuhalnica

Tunina omaka na hitro – sestavine:

  • 2 konzervi tune (80 g)
  • 2 pesti mešane zelenjave (grah, korenček, cvetača…)
  • 4 manjši paradižniki
  • rožmarin, sol, poper
  • sir po želji

Tunina omaka na hitro – postopek:

Med segrevanjem ponve odpremo konzerve s tuno in odlijemo odvečno tekočino. Če izberemo tuno v oljčnem olju, ne potrebujemo dodatne maščobe in kar stresemo tuno v ogreto ponev. Zelenjavo očistimo in narežemo na poljubno velike kose. Lahko izberemo sezonsko zelenjavo, ki je zrasla na našem vrtu ali pa uporabimo zamrznjeno. Uporabimo lahko poljubne vrste in količine zelenjave.

Tunina omaka na hitro
Paradižnike narežemo na manjše kocke in jih dodamo v ponev. Premešamo in začinimo po okusu. Segrevamo še nekaj časa, da izpari odvečna tekočina, ki jo je spustil paradižnik.

Tunina omaka na hitro

Po želji lahko v omako naribamo malo najljubšega sira, še enkrat premešamo, nato pa v omako vsujemo kuhane njoke, testenine ali krompirjeve svaljke in ponudimo.

Tunina omaka na hitro

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor