Kamut z jogurtom
Print Friendly, PDF & Email

Verjetno ste v zadnjem času že večkrat slišali za kamut. To je starodavno žito, ki so ga pred 4000 leti gojili v Egiptu. Zato sem se odločila, da ga preizkusim tudi sama v različnih receptih in najprej sem pripravila kamut za zajtrk skupaj z jogurtom. Seme kamuta je  2-3 krat večje od pšeničnega in vsebuje več beljakovin in tudi na splošno je bolj hranljiv. Kamut ima okus podoben žitu, da ga lahko kombiniramo k slanim ali sladkim jedem vendar je bolj hrustljav in nasiten.

Kamut z jogurtom – pripomočki;

  • lonec s pokrovko
  • žlica
  • servirna skledica

Kamut z jogurtom – sestavine

Za 1 osebo:

  • 3 žlica kuhanega kamuta
  • 1 navaden jogurt
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica mletih orehov

Kamut z jogurtom – postopek:

Zlato rumena semena kamuta lahko skuhamo v zrnju, le prej ga preko noči namakamo v hladni vodi in nato kuhamo 40 minut. Skuhamo ga lahko za 2 – 3 dni in imamo ohlajenega shranjenega v hladilniku, da ga lahko hitro uporabimo.

V servirno skodelico damo jogurt, kamut, še orehe in med. Vse sestavine premešamo in zajtrk je pripravljen.

Če želimo dober in hitro pripravljen zajtrk, je pri tem potrebno, da kamut predhodno skuhamo in potem je zajtrk hitro pripravljen.

Dober tek vam želi Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.9]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor