V ponvi pečen kruhek z nadevom
Print Friendly, PDF & Email

Ko pomislimo na kruh, pomislimo tudi na kar nekaj časa, ki je potreben, da iz domače pečice zadiši po sveže pečenem hlebčku. Lahko pa uberemo bližnjico in si za obilen in nasiten zajtrk ali čisto pošteno kosilo (skupaj z juho in solato :)) pripravimo v ponvi pečen kruhek z nadevom.

V bistvu gre za v ponvi pečen sendvič, ki ga pripravimo iz osnove, torej kruhka, in dodatkov po želji. Za kruhek pripravimo zelo enostavno testo iz koruzne in pšenične moke, za nadev pa izberemo poljubno salamo, sir, zelenjavo in zelišča.

V ponvi pečen kruhek z nadevom

Pripomočki za v ponvi pečen kruhek z nadevom

 • manjša ponev s pokrovko

Sestavine za v ponvi pečen kruhek z nadevom

Za 1 osebo:

Testo

 • 25 g bele pšenične moke
 • 15 g koruzne moke
 • ščep soli
 • za ščep pecilnega praška
 • 0,6 dl ovsenega napitka (ali navadnega mleka)
 • olivno olje za ponev

Nadev

 • 40 g sira
 • rezina ali dve kuhanega pršuta
 • pol manjše zelene paprike
 • nekaj češnjevih paradižnikov
 • par listov solate

Postopek za v ponvi pečen kruhek z nadevom

Najprej pripravimo maso za testo, na štedilnik pa medtem že kar postavimo ponev z žličko olja, saj bo testo pripravljeno zelo hitro. V skledici zmešamo 25 g pšenične, 15 g koruzne moke, ščep soli in za približno en ščep pecilnega praška. Po želji že v testo vmešamo posušen origano ali baziliko.

V ponvi pečen kruhek z nadevom

Počasi dolivamo mleko oz. ovseni (ali drug rastlinski) napitek in vmes mešamo z metlico ali žlico. Z mešanjem razbijemo grudice.

V ponvi pečen kruhek z nadevom

V ponev, ki se je medtem že segrela, vlijemo maso za ta naš hitri kozurni kruh. Razporedimo jo po dnu ponve, da dobimo nekakšno debelejšo palačinko. Pečemo jo nekaj minut na zmerno visoki temperaturi, potem pa jo z lopatko previdno obrnemo. Po potrebi dodamo še kakšno kapljico olja, da se lepo hrustljavo zapeče še na drugi strani.

V ponvi pečen kruhek z nadevom

Ko se kruhek v ponvi peče na drugi strani, ga po vrhu že obložimo s poljubnimi dodatki. Sama sem izbrala rezino kuhanega pršuta, 40 g naribanega sira, narezano zeleno papriko. Ponev pokrijemo s pokrovko, da se bo sir lepo stopil.

V ponvi pečen kruhek z nadevom

Po nekaj minutah pokrovko odkrijemo in omleto zapognemo, da dobimo žepek.

V ponvi pečen kruhek z nadevom

Pečen kruh z nadevom previdno preložimo na krožnik. Po želji vanj položimo še nekaj listov sveže solate, zraven pa postrežemo par češnjevcev.
Tako, hitro kosilo, večerja ali zajtrk – karkoli že, bo pripravljeno v zelo kratkem času. Poigramo se lahko z dodatki k testu, npr. raznimi zelišči, svežimi ali suhimi, različnimi vrstami moke, semeni.. prav tako pa tudi z nadevi, meni je zelo ljub s sirom s plemenito plesnijo. Res je tudi, da ta jed spominja na tortilje, zato lahko na ta način pripravimo tudi domače tortilje. Dober tek!

V ponvi pečen kruhek z nadevom

Če se vam s kosilom zelo mudi, le preizkusite še te predloge:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor