Testenine s tartufato
Print Friendly, PDF & Email

Testenine s tartufato sem prvič poskusila pred leti, v restavraciji na hrvaški obali. Takrat se mi niso zdele nič posebnega, vonj pa me je spominjal na staro gumo. Sedaj sem jim dala še eno priložnost in takšne testenine pripravila sama doma. V okus sem se kar malce zaljubila, čeprav vonj me še vedno spominja na staro gumo. Tartufi so vsekakor sestavina, ki jim moramo dati več kot eno priložnost, da nas prepričajo.

Testenine s tartufato – pripomočki:

Ni posebnih pripomočkov.

Testenine s tartufato – sestavine:

Sestavine so za 2 lačni osebi ali za 3 manjše porcije.

  • 250 – 300 g poljubnih testenin

Omaka Tartufata:

  • 250 ml smetane za kuhanje
  • ščepec soli in popra
  • 2-3 žličke tartufov iz kozarca
  • 1 žlica posušenega origana ali bazilike

Testenine s tartufato – postopek:

V ponev damo 250 ml smetane za kuhanje in jo segrevamo na zmerni temperaturi. V drugi posodi skuhamo v osoljenem kropu poljubno vrsto testenin. Najbolje je, da se držimo navodil na embalaži testenin.

Po okusu dodamo ščepec soli in mletega popra ter med segrevanjem večkrat premešamo.

Ko se smetana dobro segreje oz. malce “zavre”, postane bolj gosta. Znižamo temperaturo.

Dodamo 2 žlički tartufov iz kozarčka. Če imate radi bolj izrazit okus, dodajte še 1 žličko več. Tartufe v kozarcu (z različnimi dodatki – jaz sem imela kombinacijo z olivami) najdemo v vseh bolje založenih trgovinah.

S kuhalnico vmešamo dodane tartufe v smetanovo omako.

Čisto na koncu dodamo še 1 žlico posušenega origana ali bazilike ter premešamo.

Kuhane testenine odcedimo in jih stresemo v ponev z omako. Dobro premešamo, da se omaka lepo razporedi po celotni jedi.

Tako pripravljene testenine s tartufato serviramo v globok krožnik (da ostanejo dlje časa tople) in jih dekoriramo s svežim listom bazilike.

Postrežemo takoj. To je odlično kosilo, ki ga pripravimo v dobrih 15 minutah, zraven pa postrežemo še skledo poljubne solate.

Dober tek!

Še nekaj idej za hitro pripravljena testeninska kosila: testenine z brokolijevo kremo, testenine Bella Italia in zeleno-beli rezanci v smetanovi omaki.

Slastne omake za testenine:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor