Hrenovke v paradižnikovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Hrenovke v paradižnikovi omaki so obrok, ki ga bodo najbolj veseli otroci in tudi starejšim bo prinesel nasmešek na obraz, saj se pri pripravi in serviranju lahko malo poigramo in za otroke pripravimo zanimiv krožnik, ki jih bo spodbudil k jedi in še sami se bodo lahko poigrali s koščki hrenovk in si oblikovali svoj lik na krožniku in ga na koncu s tekom tudi izpraznili.

Pripomočki za pripravo hrenovke v paradižnikovi omaki:

  • kozica
  • lonec s pokrovko
  • deska za rezanje
  • nož
  • tehtnica
  • posodica za merjenje tekočin
  • kuhalnica
  • štedilnik
  • tlačilka
  • krožnik
  • zajemalka

Sestavine za pripravo hrenovke v paradižnikovi omaki:

Za dve osebi:

  • 800 g krompirja
  • 70 g čebule
  • 3 stroki česna
  • 1/2 rdeče paprike (cca. 50-100 g)
  • 200 g hrenovk po lastni izbiri
  • 50 ml sončničnega olja
  • 300 ml paradižnikove mezge
  • 2 žlici bele moke tip 500
  • 100 ml vode
  • sol po okusu

Priprava hrenovke v paradižnikovi omaki

Pripravimo si vse sestavine, ki jih bomo potrebovali za pripravo hrenovke v paradižnikovi omaki: čebulo in česen olupimo in na drobno narežemo, hrenovko pa narežemo na kolobarje debeline dva do tri milimetre. papriko očistimo in narežemo na majhne koščke.

V kozici segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen, ko zadiši po čebuli in česnu, dodamo še moko, dobro premešamo in

takoj dodamo še narezane hrenovke, na drobno narezano papriko, paradižnikovo mezgo in vodo.

Med stalnim mešanjem pražimo oziroma kuhamo še deset do petnajst minut da dobimo gosto omako.

V lonec naložimo oprani krompir, ki smo ga olupili in narezali na kose, dolijemo hladno vodo, ga posolimo in kuhamo toliko časa, da je krompir kuhan, čas kuhanja je odvisen od vrste in debeline krompirja. Kuhanemu krompirju vodo odlijemo in ga s tlačilko dobro pretlačimo.

Pretlačen krompir naložimo na krožnik in ga s pomočjo zajemalke oblikujemo na krožniku tako, da je v sredini vdolbina v katero naložimo kuhano omako. Če želimo se poigramo in oblikujemo obraz ali drug poljuben lik: sonce, rožico, …

Razveselimo mlade in stare, da bodo svoj obrok pojedli z nasmehom na ustnicah. Lučka Glaser

Pa še nekaj receptov iz paradižnika:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor