Bučno mesni polpeti
Print Friendly, PDF & Email

Bučke so odlična in nizkokalorična zelenjava, ki se lahko zaradi zelo blagega okusa, mešajo skoraj z vso ostalo hrano. Njihova dobra lastnost je tudi ta, da so uporabne skozi vso leto: sveže ali zamrznjene.
Tako lahko celo leto pripravimo enostavne, a božansko dobre bučno mesne polepete.

Bučno mesni polpeti

Pripomočki za bučno mesne polpete:

  • ribežen

Sestavine za bučno mesne polpete:

Za 3 osebe:

  • 300 g bučk
  • 200 g mletega mesa
  • 100 g korenčka
  • 1 čebula (80 g)
  • 3 stroke česna
  • sol
  • poper
  • 1 jajce
  • 1 žlička mlete rdeče paprike
  • olje
  • krušne drobtine (opcijsko)

Postopek za bučno mesne polpete:

Bučke operemo, olupimo in naribamo na ribežen. Če so bučke mlade, jih ni potrebno lupiti ampak jih naribamo kar cele. Prav tako očistimo korenček ter ga naribamo. Olupimo česen in čebulo.

Bučno mesni polpeti

Bučke posolimo in pustimo vsaj 15 minut, da spustijo tekočino. Nato jih dobro odcedimo – kar z rokami izstisnemo tekočino iz njih. Čebulo in česen na drobno nasekljamo in na hitro popražimo na žlici olja.

Bučno mesni polpeti

Mleto meso (goveje ali svinjsko), ožete bučke, korenček, jajce, česen in čebulo sedaj skupaj s poprom, soljo in mleto papriko dobro premešamo. Dodamo še šopek peteršilja ali par stebel sveže spomladanske čebule.

Bučno mesni polpeti

Če se nam zdi masa premehka, dodamo še žlico ali dve krušnih drobtin in oblikujemo polpete v velikosti naše dlani.
Bučno mesne polpete polagamo v segreto ponev s par žlicami olja. Pečemo jih približno 5 minut na vsaki strani oziroma do lepo zapečene zlato rjave barve.

Bučno mesni polpeti

Bučno mesne polpete postrežemo takoj vroče, z raznovrstnimi prilogami:
Polnjene mini paprike s praženim krompirjem
Pečena polenta
Kvinoja s popečeno zelenjavo
Kruhovi cmoki
Popečena čičerika s česnom
Cvetačni pire

Bučno mesni polpeti

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor