Popečena čičerika s česnom
Print Friendly, PDF & Email

Enostavna, a izredno dobra in hranljiva priloga – odličen vir beljakovin in rudnin. Popečena čičerika na zeliščnem maslu in s česnom bo s svojim okusom prepričala tudi tiste, ki niso največji jedci čičerike.

Pripomočki za popečeno čičeriko s česnom:

  • ponev z neoprijemljivim dnom

Sestavine za popečeno čičeriko s česnom:

Za 2 osebi:

  • 200 g suhe čičerike
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička zeliščnega masla
  • sol
  • 2 litra vode

Postopek za popečeno čičeriko s česnom:

Če delamo jed s suho čičeriko, jo moramo prvo namočiti za najmanj 10 do 12 ur v približno 2 litra hladne vode. Po tem času odlijemo vodo v kateri se je namakala, dolijemo svežo, solimo in damo kuhati. Čičerika se kuha od 1 ure do 1,5 ure. Natančen čas kuhanja je težko napovedati, saj obstaja ogromno vrst čičerike.

Lahko pa jed pripravimo tudi iz že kuhane, konzervirane čičerike. Ki pa ima po mojem mnenju manj oreščkastega okusa. Zato jaz popečeno čičeriko s česnom raje delam iz namočene in kuhane čičerike.
Sedaj olupimo česen, odmerimo zeliščno maslo ter odcedimo kuhano čičeriko.

V ponev z neoprijemljivim dnom stresemo čičeriko, dodamo na drobno narezan česen ter zeliščno maslo.

Sprva začnemo pražiti na nizki temperaturi, da se maslo počasi stopi in ne prismodimo česna. Nato temperaturo povečamo nekje na srednjo stopnjo in ob mešanju pražimo čičeriko približno 2 minuti. Skozi opazujemo česen. Le ta mora rahlo porumeneti, nikakor pa se ne sme prismoditi.
Praženo čičeriko s česnom postrežemo kot prilogo k raznim mesnim ali zelenjavnim jedem, prav tako pa je to lahko samostojen, ponovreden obrok s porcijo sezonske solate.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor