Pečena polenta kot priloga
Print Friendly, PDF & Email

Polenta kot priloga se odlično poda k večini mesnim jedem na žlico. Če pa si zaželimo malo drugače servirano prilogo, pa lahko že kuhano polento popečemo v pečici v različnih oblikah. In jed bo tako še bolj privlačna za oči.

Pripomočki za pečeno polento kot prilogo:

  • žlica
  • žlička
  • posoda za kuhanje
  • merilna posodica (skodelica 1 dl)
  • modelčki
  • papir za peko
  • pekač
  • pečica

Sestavine za pečeno polento kot prilogo:

Za 2 osebi:

  • 2 skodelici po 1 dl instant polente
  • 6 skodelic po 1 dl vode
  • 1 žlička masla
  • 1 žlička zeliščnega masla
  • 1/2 žličke olja
  • sol

Postopek za pečeno polento kot prilogo:

Pripravimo si sestavine potrebne za kuhanje polente. Tokrat smo vzeli instant polento za hitro pripravo, maslo (navadno in zeliščno. Lahko pa vzamete samo enega) ter sol.

Polento skuhamo po navodilih na pakiranju. Skuhati pa moramo dokaj trdo, saj mora kasneje ohraniti obliko, ko bomo z njo napolnili modelčke.

Pripravimo si modelčke in jih premažemo s par kapljicami olja, da bomo polento nato lažje zvrnili na pekač. V receptu smo vzeli silikonske modelčke v obliki srca. Lahko pa vzamete poljubne modelčke različnih materialov.

Modelčke napolnimo s polento. Ni nujno, da do vrha. To je čisto odvisno kako visoko pečeno polento želimo in kakšne modelčke uporabimo.

Pekač obložimo s papirjem za peko in nato modelčke napolnjene s polento zvrnemo nanj. Ker smo modelčke premazali z oljem, se bo polenta brez problema odlepila od njih in ostala lepe oblike.

V naprej ogreti ventilacijski pečici pečemo od 15 do 20 minut na 200 °C. Čas pečenja je odvisen od velikosti in debeline naših modelčkov. Polenta je pečena, ko se njena zgornja plast obarva v nežno zlato rjavo barvo.

Tako pečena polenta je priloga odličnega okusa in še privlačnejšega videza. Mi smo zraven postregli telečji paprikaš.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor